« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
NAJAVE

Više od 10 tisuća posjetitelja u drugoj sezoni Martinske

Nešto više od 10 tisuća gostiju iz Hrvatske, regije, Europe i svijeta, posjetilo je ovog ljeta Martinsku u Šibeniku

Ove je godine bilo sjajno
Ove je godine bilo sjajno (Arhiva)
Više o

godina

,

Martinska

Druga sezona odvijala se u vrlo otežanim okolnostima poradi aktualne epidemije prouzročene virusom, pri čemu je dugogodišnje iskustvo Pozitivnog ritma kao koordinatora projekta pomoglo je da lokaciju u najvećoj mogućoj mjeri pripremi i opravda kao zonu sigurnu od virusa Covid-19, proglašenu 'endemskom' kao jedinom takvom u Europi.

Projekt Martinska, lani pokrenut u suradnji s gradom Šibenikom, ponovo je ostvario ciljeve okupivši šibenske organizatore događanja nezavisne kulture, te ispunio očekivanja koja se manifestiraju i u mnogobrojnim pozitivnim reakcijama koja pristižu, a odnose se na kvalitetu sadržaja, organizaciju lokacije, kao i na proživljena iskustva.

Podsjetimo, u razdoblju od šest tjedana, točnije od 16. srpnja do 23. kolovoza, u 6 vikenda zaredom, održano je 6 raznovrsnih događanja: punoljetno izdanje 18. Seasplasha, festivala posvećenog bass glazbi i sound system kulturi, nakon niza godina ponovno oživljenu Ši gitarijadu, koja je predstavila izbor aktualnih šibenskih bendova, prvo dalmatinsko izdanje Slurp! festivala, drum & bass 'mini-rave' izdanja Membrain festivala, 'biser domaće elektronike', Blast fest i Martinska punk, koja je uz prepoznatljiva imena ujedno proslavila 20 godina od održavanja prvog festivala na ovoj lokaciji.

Pozdravi i zahvale mnogobrojnim posjetiteljima, kao i suradnicima, koji su zajedničkim snagama omogućili nove trenutke za pamćenje, uz podsjetnik da na vrijeme planirate iduće ljeto jer su neka od događanja već najavila termine svojih održavanja za 2021.:

Dobro došli na Martinsku!

19. Seasplash festival, 15.-18. srpnja 2021.

Membrain festival 2021, 5.-8. kolovoza 2021.

09.09.2020. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh