« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
YAHOO TRAVEL:

Vis na popisu 10 neotkrivenih otoka iz snova

Jedini 'nedostatak' je manjak smještajnih hotelskih kapaciteta, ali zato su tu privatni apartmani i vile

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Marinović)
Više o

putovanja

,

Komiža

,

otok Vis

,

uvala srebrna

Otok Vis uvršten je na popis 10 neotkrivenih otoka iz snova, zajedno s talijanskom Ischiom, vijetnamskim otokom Cat Ba, Fakaravom u Francuskoj Polineziji, otokom Yap u Mikroneziji i drugima, objavio je u srijedu Yahoo Travel.

"Sa svojim srednjovjekovnim naseljima, pustim plažama, starim gradinama, razbacanim maslinicima, i najboljim vinogradima u Dalmaciji, Vis je predodređen postati sljedeća 'obvezna točka' za sunce i zabavu na Jadranu", navodi se u opisu tog hrvatskog otoka.

"Krivudave ulice u dva otočna grada Visu i Komiži, prepune su restorana koji serviraju ukusne plodove mora u talijanskome stilu, dok kilometri pješčanih plaža, šljunčanih žala i uvala što svjetlucaju na suncu, privlače kupače", dodaje se u opisu, uz napomenu da je Vis udaljen samo dva sata vožnje trajektom iz Splita. Posebno se ističe uvala Srebrna, kao jedna od najljepših viških plaža.

Ukazuje se i na problem manjka smještajnih kapaciteta na Visu koji "nudi samo tri skromna hotela", pa se posjetiteljima preporuča iznajmljivanje privatnih apartmana i vila. Popis neotkrivenih otočnih rajeva, na kojima posjetitelji ne moraju svoj komad plaže dijeliti s bezbrojnim turistima, Yahoo prenosi s turističkog web portala Sherman's Travel.

Na popisu su još i otok Anegada, u Britanskom Djevičanskom otočju, otok Madeleine u kanadskom Quebecu, Lamu u Keniji, Monhegan u američkoj državi Maine i Terre-de-Haut u otočju Guadeloupe. Da bi se do njih stiglo, treba se malo pomučiti i dulje putovati ali će oni koji uspiju, biti nagrađeni pustim plažama, fascinantnom kulturom, egzotičnom kuhinjom i zadovoljstvom otkrića bajkovite, netaknute, otočne destinacije, obećavaju iz Sherman's Travela. (hina/metro-portal)

22.04.2010. 00:45:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Croatia Accommodation
    05.03.2011. 05:39
    Vis to svakako zasluzuje, stvarno je prekrasan otok
  2. avatar
    brac kroatien
    21.01.2012. 19:01
    Jest vis lijep, ali ima i lipših, na primjer Brač :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh