« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci

Virovitica pod vodom zbog kiše

Poplava nepogoda
Poplava nepogoda
Više o

Virovitica

,

poplave

,

Ivica Kirin

Županijske vlasti proglasit će danas elementarnu nepogodu zbog poplava koje su nakon obilnih kiša opustošile zapadni dio Virovitice.

Voda se jučer ujutro povukla s poplavljenih područja, ali štete se ipak mjere u milijunima kuna. Najteže je bilo u subotu navečer  kada se na Viroviticu u kratko vrijeme izlilo oko 120 litara kiše po četvornome metru, što je dovelo do izlijevanja odvodnih kanala u 20-ak ulica i svim prigradskim naseljima. Prema informacijama tamošnje Javne vatrogasne postrojbe, bilo je poplavljeno stotinjak podruma, garaža i gospodarskih zgrada. Najviše se vode izlilo na području naselja Čemernica, Taborište, Podgorje, Rezovac i Korija, a zbog izlijevanja kanala preksinoć je oko 19.30 sati bila zatvorena državna cesta D-2 pa se promet preusmjeravao na lokalne prometnice.

Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, obišao je svih stotinu poplavljenih dvorišta i objekata. Obećao je kako će grad svim stradalim kućanstvima isplatiti jednokratnu naknadu zbog nastalih šteta te poručio da će se od ponedjeljka prokopavati i čistiti svi odvodni kanali u stradalim područjima.   (EPEHA)

09.06.2008. 00:28:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh