Metro-portal.hr

objavljeno 09.06.2008. 00:28:43

Virovitica pod vodom zbog kiše

Poplava nepogoda
Poplava nepogoda

Županijske vlasti proglasit će danas elementarnu nepogodu zbog poplava koje su nakon obilnih kiša opustošile zapadni dio Virovitice.

Voda se jučer ujutro povukla s poplavljenih područja, ali štete se ipak mjere u milijunima kuna. Najteže je bilo u subotu navečer  kada se na Viroviticu u kratko vrijeme izlilo oko 120 litara kiše po četvornome metru, što je dovelo do izlijevanja odvodnih kanala u 20-ak ulica i svim prigradskim naseljima. Prema informacijama tamošnje Javne vatrogasne postrojbe, bilo je poplavljeno stotinjak podruma, garaža i gospodarskih zgrada. Najviše se vode izlilo na području naselja Čemernica, Taborište, Podgorje, Rezovac i Korija, a zbog izlijevanja kanala preksinoć je oko 19.30 sati bila zatvorena državna cesta D-2 pa se promet preusmjeravao na lokalne prometnice.

Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, obišao je svih stotinu poplavljenih dvorišta i objekata. Obećao je kako će grad svim stradalim kućanstvima isplatiti jednokratnu naknadu zbog nastalih šteta te poručio da će se od ponedjeljka prokopavati i čistiti svi odvodni kanali u stradalim područjima.   (EPEHA)

09.06.2008. 00:28:43
http://metro-portal.hr/virovitica-pod-vodom-zbog-kise/8337/