« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
POČETAK NOVOG DOBA

Virgin Galactic otvorio prvu svemirsku zračnu luku

Britanski milijarder Richard Branson, vlasnik Virgin Galactica, okružen stotinama budućih astronauta, otvorio je u petak u New Mexicu pistu prve "svemirske zračne luke"

Virgin Galactic
Virgin Galactic (Getty Images)
Više o

Virgin Galactic

,

marko markovinović

"Ovo je početak novog svemirskog doba i ponosni smo da smo zaslužni za tu novu etapu povijesti", izjavio je živahni milijarder po dolasku u Spaceport America, futuristički kompleks koji potpisuje arhitekt Norman Foster, podignut usred pustinje u New Mexicu.

Richard Branson predstavio je prisutnima Sama, jednog od svojih sinova, koji će ga pratiti na prvom letu Virgin Galactica u svemir, predviđenom za početak 2012., na koji kani povesti i roditelje. Britanski milijarder Richard Branson, vlasnik Virgin Galactica, okružen stotinama budućih astronauta, otvorio je u petak u New Mexicu pistu prve "svemirske zračne luke".

Inauguraciji je prisustvovao i guverner New Mexica Bill Richardson, "politički" saveznik projekta. Spaceport America trebao bi biti u potpunosti dovršen početkom 2011. Bit će brojnih probnih letova tijekom sljedećih 12 do 18 mjeseci prije nego se pošalje ljude u svemir, tvrdi Branson.

Virgin Galactic, prva komercijalna tvrtka za organizaciju svemirskog turizma već je utržila 50 milijuna dolara od 380 klijenata koji su rezervirali mjesto u svemirskoj letjelici sa šest sjedala.

23.10.2010. 09:53:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh