« Iza ogledala
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
OPA

Vikinški Ragnarok, smak svijeta, stiže 22. veljače

Ako smo se kolektivno prestrašili kalendara starih Maja koji je neodređeno govorio o promjenama, kako da se postavimo prema definitivnom Armagedonu vikinške mitologije?

Ragnarok - posljednja bitka bogova
Ragnarok - posljednja bitka bogova (Alamy)
Više o

smak svijeta

,

apokalipsa

,

Treći svjetski rat

,

Ragnarok

,

sumrak bogova

,

Odin

,

Thor

,

Fenrir

Vikinška mitologija bogata je jasno opisanim događajima u budućnosti, a jedan takav, najznačajniji od svih, počeo je u četvrtak. Naime, tada se oglasio rog u Yorku, predstavljajući Gjallarhor, rog u kojeg će bog Heimdalir puhnuti točno stotinu dana prije smaka svijeta.

Zvuk roga zove sinove Odinove da se vrate i pridruže ocu na bojnom polju tijekom Ragnaroka, vikinške apokalipse koja bi se, po predanjima, trebala održati 100 dana nakon što se oglasi rog, a u ovom slučaju to je 22. veljače 2014.

Propast bogova pratit će nestanak morala među ljudima i ratovi na svim stranama Zemlje, uz zimu svih zima koja će nastati kad vuk Skoll pojede Sunce, a njegov brat Hati Mjesec. Još je jedan vuk koban toga dana, a to je Fenrir, gigantski vuk koji će ubiti Odina. 

Zemlju će progutati vječni mrak, počet će zastrašujući potresi koji će podignuti more i Zemlja će potonuti u njega kako bi napravila mjesta za novi svijet, pun beskrajnih izvora hrane i energije.  

Vikinzi su znali svašta, a njihova je mitologija često izuzetno precizna ... pa vi odlučite sami.

16.11.2013. 15:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh