« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
TV1000

Vikendi na TV1000

Ako ste se zaželjeli dobrih filmova, prava adresa je TV1000 koji će vam svaki vikend dodatno začiniti najboljim filmovima svjetske produkcije

Pogledajte Studengoru na TV1000
Pogledajte Studengoru na TV1000 (Arhiva)
Više o

filmovi

,

tjedni program

,

TV1000

Svaki vikend, od petka do nedjelje, u 20.30

Talentirani gospodin Ripley

Mlad i bezbrižan ploviti plavim vodama i uživati u idiličnim krajolicima sunčane Italije krajem pedesetih godina - tako izgleda život za kojim Tom Ripley žudi, a koji Dickie Greenleaf vodi. Kad Dickiejev otac, bogati brodograditelj, zamoli Toma da vrati njegova sina, razmaženog plejboja u Ameriku, Dickie i njegova lijepa djevojka Marge Sherwood i ne sumnjaju do koje je granice Ripley spreman otići ne bi li prisvojio njihov način života. Uostalom, bolje je biti lažan netko nego stvaran nitko...

Glumci: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Cate Blanchett, Philip Seymour Hoffman

San za životom J. M. Barrieja

Polubiografska povijesna drama nadahnuta životom Jamesa Matthewa Barrieja, autora klasične dječje priče o Petru Panu, u kojoj Johnny Depp igra glavnu ulogu dramatičara i romanopisca s početka 20. stoljeća. Radnja filma odvija se 1904. u Londonu i prati Barriejeve kreativne muke tijekom postavljanja produkcije Petra Pana od početne inspiracije za priču do premijere u kazalištu Duke of York: noći koja nije promijenila samo Barriejev život, nego i živote svih bliskih mu osoba. Barrie uz posao igra i trajnu ulogu u životu četvero djece koja su poslužila kao nadahnuće za priču.

Glumci: Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Dustin Hoffman, Freddie Highmore

Ponos i predrasude

Gospođa Bennet u gregorijanskoj Engleskoj odgaja pet kćeri - Jane, Elizabeth, Mary, Kitty i Lydiju - tako da pronađu bogatog muža koji će moći uzdržavati cijelu obitelj. Djevojke nisu iz visoke klase, a u slučaju smrti gospodina Benneta njihovu će kuću u Hertfordshireu naslijediti daleki rođak. Kad u obližnji dvorac na ljetovanje stignu bogati neženja gospodin Bingley i njegov najbolji prijatelj gospodin Darcy, Jane se zaljubi u Bingleyja, a Lizzie za Darcyja vjeruje da je umišljeni snob kojeg prezire iz dna duše...

Glumci: Keira Knightley, Rosamund Pike, Donald Sutherland, Brenda Blethyn, Judi Denc

Sve je prosvijetljeno

Priča o mladiću koji kreće u potragu za ženom koja je spasila njegova djeda kad je njihov ukrajinski gradić uslijed nacističke okupacije izbrisan s lica Zemlje. Putovanje započinje s namjerom da sazna obiteljsku priču, no zbog čudnih se okolnosti pretvara u iznenađujuće važno putovanje prepuno brojnih otkrića - o važnosti sjećanja, opasnosti tajni, nasljeđu holokausta, značenju prijateljstva, a ponajviše o ljubavi.

Glumci: Elijah Wood, Eugene Hutz, Boris Leskin, Laryssa Lauret, Jana Hrabetova

Drakula

Moderni klasik u kojem mladi odvjetnik dolazi u mračno istočnoeuropsko selo, a po dolasku ga zarobi vampir Drakula. Vidjevši fotografiju odvjetnikove vjerenice Mine Murray, Drakula odlazi u London. Ondje počinje njegova zavodnička strahovlada, a žrtva je Minina najbolja prijateljica Lucy Westenra.

Glumci: Anthony Hopkins, Keanu Reeves, Winona Ryder, Gary Oldman, Sadie Frost

Studengora

Studengora je nezaboravna priča prema romanu Charlesa Fraziera u režiji Anthonyja Minghella i s brojnim zvijezdama, a smještena je u vrijeme kraja Građanskog rata. Jude Law glumi Inmana, mladog vojnika koji se unatoč ozljedi pokušava vratiti u Studengoru u Sjevernoj Karolini, gdje ga čeka voljena Ada (Nicole Kidman). Ada se, dok je Inman odsutan, sprijateljuje s Ruby (Renée Zellweger), koja joj pomaže u održavanju farme pokojnoga oca. Inman za to vrijeme putuje i susreće razne zanimljive ljude. Izvornu glazbu za film skladao je Jack White iz grupe White Stripes.

Glumci: Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger, Natalie Portman, Donald Sutherland

Bit će krvi

Epska priča o obitelji, vjeri, moći i nafti smještena na nemirnoj granici kalifornijskog naftnog buma s prijelaza stoljeća. Priča predstavlja kroniku života naftnog tajkuna Daniela Plainviewa. Kad sazna za naftom bogatu zemlju u Kaliforniji koju može jeftino kupiti, premješta posao onamo te manipulacijom i iskorištavanjem pokušava od lokalnih zemljovlasnika kupiti zemlju. Postupnim gomilanjem bogatstva i moći s vremenom ispliva i njegova prava osobnost te se Plainview polako počne udaljavati od bliskih ljudi.

Glumci: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Dillon Freasier, Ciarán Hinds, David Willis

Mansfield Park

Fanny početkom 19. stoljeća odgajaju brižni, ali siromašni roditelji. U želji da kćeri omoguće bolji život, šalju je tetkama - umišljenoj gospođi Norris i ovisnici Lady Bertram. U kući na imanju Mansfield Park živi i muž Lady Bertram Sir Thomas, koji se obogatio na trgovini robovima i plantažama u Americi i njegova djeca: alkoholičar Tom, njegov inteligentni mlađi brat Edmund te njihove dvije sestre Julia i Maria. Fanny se ubrzo sprijateljuje s Edmundom, ali se ostatak obitelji prema njoj ne odnosi s poštovanjem. Fanny s vremenom postaje vrsna jahačica, a bavi se i pisanjem. Kad u Mansfield Park stignu otmjeni, ali tajnoviti brat i sestra Henry i Mary Crawford, javljaju se romantične iskre. Dvije se sestre svađaju oko Henryja, a Mary se ubrzo zaručuje za Edmunda, što Fanny dočekuje s razočaranjem jer je i ona zaljubljena u njega.

Glumci: Frances O'Connor, Embeth Davidtz, Lindsay Duncan, Jonny Lee Miller, Victoria Hamilton

Male žene

Dok im je otac u Građanskom ratu, sestre Joe, Meg, Beth i Amy skromno odrastaju uz majku. Unatoč razlikama, cijela je obitelj vrlo bliska, a sestre tijekom godina zajednički proživljavaju neke od najvrednijih i najbolnijih trenutaka odrastanja i otkrivanja vlastitih osobnosti.

Glumci: Winona Ryder, Susan Sarandon, Christian Bale, Kirsten Dunst, Claire Danes

Doba nevinosti

Nedugo nakon zaruka s May Welland Newland Archer upoznaje se s njezinom skandaloznom sestričnom Ellen Olenska. Isprva svojim statusom u visokom društvu pokušava vratiti Ellenin ugled, ali s vremenom uviđa da ga sve više privlači njezino ignoriranje društvenih pravila. Strast koja se rađa Newland pokušava izbjeći ubrzavanjem vjenčanja s May, ali ni to ga ne uspije spriječiti da Ellen izjavi ljubav. Kad uvidi da se Newland neće moći odreći ugleda i biti sretan, Ellen ga nagovori na brak s May i odlazi iz grada. Par se vjenča kao što je dogovoreno, ali kad Newland neočekivano ponovno susretne Ellen, žudi za ostvarenjem ljubavne veze.

Glumci: Daniel Day-Lewis, Richard E. Grant, Linda Faye Farkas, Winona Ryder, Michelle Pfeiffer

Snijeg pada po cedrovima

Prošlo je devet godina od bombardiranja Pearl Harboura, a jedan američki gradić još se nije pomirio s uznemirujućim nasljeđem politike protiv Azijaca. Amerikanac japanskog podrijetla imena Kazuo Miyamoto optužen je za ubojstvo nakon što je njegov najbolji prijatelj Carl pronađen utopljen u ledenome moru. Izvjestitelj Ishmael Chambers prati napeto suđenje za lokalne novine.

Glumci: Ethan Hawke, Max von Sydow, Youki Kudoh, Rick Yune, Richard Jenkins

03.09.2015. 09:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh