« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Vikend kiše, oluja i nižih temperatura

Nakon što nas je lipanj gotovo udavio čak tri stupnja višim prosječnim temperaturama, prvi vikend srpnja donosi znatno osvježenje koje počinje već danas popodne

Prognoza nije baš neka...
Prognoza nije baš neka... (Arhiva)
Više o

kiša

,

prognoza vremena za vikend

Prognoza vremena za vikend ne ide na ruku onima koji su ga odlučili provesti na otvorenom - kiše stižu već danas popodne i navečer, a nećemo ih se riješiti sve do ponedjeljka, pokazuje prognoza vremena.

Za petak meteorolozi predviđaju većinom sunčano prijepodne, no ponegdje, uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima, uz više oblaka može pasti i malo kiše. Poslijepodne u većini krajeva jače naoblačenje uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom koji će u noći na subotu biti lokalno izraženiji. Na krajnjem istoku i osobito na jugu zemlje zadržat će se uglavnom suho. Umjeren i na udare jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, postupno će slabjeti, a krajem dana ponegdje okrenuti na sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 26 do 32 °C.

Što se tiče subote, u noći i ujutro pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Oborina ponegdje može biti obilnija, osobito na sjevernom Jadranu te u gorskim i središnjim krajevima, a najmanje će je biti u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Dalmaciji i na krajnjem istoku sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 14 do 19, na Jadranu od 17 do 22, a najviša dnevna većinom od 25 do 30 °C. 

U nedjelju nas čeka sunčano jutro, no već oko podneva oblaci će se navlačiti širom zemlje i kasno poslijepodne i večer zasuti novim kišama.

Sve u svemu - noge u lavoru!

30.06.2017. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh