« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
VRIJEME

Vikend i cijeli tjedan puni oblaka i kiše

Razmjerno toplo vrijeme popraćeno južinom uzrokovat će u subotu nepovoljne biometeorološke prilike

Kiša će nas pratiti sljedećih dana
Kiša će nas pratiti sljedećih dana (Arhiva)
Više o

vrijeme

,

vremenska prognoza

,

prognoza za vikend

,

vrijeme za vikend

U subotu će vrijeme biti promjenjivo, većinom umjereno ili pretežno oblačno. Povremeno se očekuje kiša i kratkotrajni pljuskovi, koji osobito na Jadranu mogu biti pračeni grmljavinom. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, u Slavoniji i Podravini umjeren istočni i jugoistočni, a na Jadranu slabo, potkraj dana na južnom dijelu umjereno jugo. Najviša temperatura uglavnom između 15 i 20, na Jadranu od 17 do 22°C

Kroničnim bolesnicima preporučuje se smanjenje opterećenja za organizam izbjegavanjem dodatnih napora. U cijeloj zemlji koncentracija peluda drveća bit će umjerena. Koncentracija peluda korova bit će niska u kontinentalnoj Hrvatskoj, a na Jadranu umjerena sa dominacijom peluda crkvine.

Nedjelja donosi djelomice sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku. Najoblačnije uz češću pojavu kiše i kratkotrajnih pljuskova bit će u Gorskoj Hrvatskoj, unutrašnjosti Dalmacije i središnjim krajevima, dok se najviše sunčana vremena, uglavnom bez kiše očekuje u istočnoj Slavoniji i na južnom dijelu Jadrana. Vjetar slab, u usjevernim i istočnim krajevima umjeren jugoistočni, a na Jadranu slabo i umjereno, na otvorenom moru srednjeg Jadrana poslijepodne i jako jugo. Jutarnja temperatura uglavnom između 7 i 12, na Jadranu od 12 do 16, a najviša dnevna između 16 i 22°C. 

Biometeorološke prilike će u nedjelju biti nepovoljne. Zbog toga bi meteoropati i kronični bolesnici mogli imati tegobe uzrokovane vremenskim utjecajem.

Koncentracija peluda drveća bit će umjerena u cijeloj zemlji, dok će koncentracija peluda korova biti niska u kontinentalnoj Hrvatskoj, a na Jadranu umjerena sa dominacijom peluda crkvine.

U ponedjeljak se nastavlja razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika popraćenih razmjerno visokim temperaturama i južinom. To bi kod meteoropata moglo uzrokovati razdražljivost i nesanicu te bolove na mjestima ranijih ozljeda. Zbog povećanih tegoba kroničnim bolesnicima se i dalje preporučuje izbjegavanje većih napora.

U cijeloj zemlji koncentracija peluda drveća bit će umjerena. Koncentracija peluda korova bit će niska u kontinentalnoj Hrvatskoj, a na Jadranu umjerena sa dominacijom peluda crkvine.

Vremenski utjecaj na ljude će u utorak i dalje biti nepovoljan. Ljudi osjetljivi na vrijeme mogli bi patiti od glavobolje, nesanice te manjka raspoloženja i koncentracije. Tegobe kroničnih bolesnika također bi mogle biti pojačane zbog nepovoljnog vremenskog utjecaja.

Koncentracija peluda drveća bit će umjerena u cijeloj zemlji, dok će koncentracija peluda korova biti niska u kontinentalnoj Hrvatskoj, a na Jadranu umjerena sa dominacijom peluda crkvine.

26.04.2014. 11:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh