« Žene
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
DEPILACIJA

Kako do savršene intimne frizure za plažu?

Metode za potpuno odstranjivanje dlaka ili njihovo skraćivanje te sređivanje bikini zone

Intimne frizure su važne
Intimne frizure su važne (Shutterstock)
Više o

depilacija

,

bikini zona

,

brijanje

,

vosak za depilaciju

,

brazilska depilacija

,

promili

,

turistička putovanja

,

the old manse

Sezona kupanja je pred vratima pa žene ponovno obraćaju malo više pozornosti dlakama u intimnoj zoni. Put do savršene intimne frizure zna biti vrlo bolan jer se radi o iznimno osjetljivom dijelu tijela i kože.

Bez obzira na trendove koji propagiraju brazilsku ili hollywoodsku depilaciju, žene bi trebale obratiti pozornost na takozvanu bikini zonu kako dlačice na plaži ne bi virile iz badića.

Ako se odlučite na potpuno odstranjivanje dlaka ili njihovo skraćivanje, na raspolaganju su vam sljedeće metode:

Vosak

Vosak vrlo učinkovito odstranjuje dlačice ali je sam postupak vrlo bolan pa se najbolje prepustiti u iskusne ruke kozmetičarki, koje se neće bojati povući trakicu. Ukoliko se odlučite depilaciju voskom provesti sami kod kuće, preporuča se korištenje toplog a ne hladnog voska te nježnog losiona.

Mokro brijanje

Radi se o još uvijek najpopularnijoj metodi depilacije koja ima dvije velike prednosti  - brza je i bezbolna. Pjena za brijanje je za kožu puno bolja od običnog sapuna, a nove britvice smanjuju vjerojatnost nastanka infekcija, prištića i iritacija koje su posebno nezgodne na intimnim dijelovima tijela. Nakon depilacije preporučuje se po koži posipati bebi puder.

Suho brijanje

Pojedini aparatići za depilaciju imaju dodatke upravo za intimnu depilaciju koji su nešto uži. Kod suhog brijanja nikad ne bi smjeli koristiti britvice već isključivo apatratiće koji su nježni prema koži. Nedostatak - dlake se nikad ne mogu 100% ukloniti, a depilacija ima samo kratkoročan učinak.

Epilacija

Epilacija je trajno odstranjivanje dlačica laserima ili pak njihovo privremeno uklanjanje pincetama. Iskusne kozmetičarke tvrde da pincete uzrokuju više štete neko koristi jer vrlo lako dolazi do krvarenja i nastanka rana te urastanja dlaka. Prije epilacije stoga je potrebno napraviti peeling, a za vrijeme epiliranja kožu je potrebno dobro utegnuti slobodnom rukom.

Krema za depilaciju

Dugotrajnije rješenje od brijanja pri kojem ne nastaju neugodni prištići i infekcije. Treba biti vrlo oprezan pri nanošenju kreme i voditi računa da ona doista ostane samo na vanjskom dijelu kože.

23.06.2012. 20:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh