« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
VIDEO CHAT

Web stranica ruskog tinejdžera postala hit na internetu

17-godišnji Andrey Ternovskiy napravio je video chat stranicu Chatroulette koja svakog sata privlači desetke tisuća surfera

(Jessica Carleson/MWN)
Više o

web stranica

,

Andrey Ternovskiy

,

Chatroulette

,

video chat

Web stranica pod imenom Chatroulette pogodila je svijet Interneta poput bombe. Na prvi pogled izgleda varljivo jednostavno - to je video chat stranica koja direktno spaja neznance kako bi komunicirali na chatu ili pred kamerom činili što god hoće.

Online komentari o toj stranici variraju od ''oživljavajuća'' do ''strašna'', no ipak privlači desetke tisuća surfera svakog sata. Kako biste koristili Chatroulette, prvo što morate učiniti je kliknuti ''prihvaćam'' kad vas stranica zatraži dopuštenje za korištenje vaše web kamere.

U početku je stranica dobivala veliku pozornost zbog kreativnog sadržaja - ljudi su pjevali pjesme ili čitali poeziju - ali ako se ulogirate danas, naći ćete i nepristojan sadržaj, odnosno puno golotinje.

Chatroulette je stvorio 17-godišnji Andrey Ternovskiy iz Moskve.

''Ovaj projekt stvorio sam iz zabave'', napisao je Andrey u e-mailu za New York Times. ''Isprva nisam imao poslovnih planova. Ja osobno sam volio pričati s prijateljima preko Skypea, ali umorio sam se od razgovora - pa sam odlučio stvoriti malu stranicu kako bih se slučajno povezao s drugim ljudima.''

Ternovskiy uopće nije reklamirao stranicu, ali link je pokupio virus i korisnički račun je ubrzano rastao da bi eksplodirao tijekom posljednjih nekoliko tjedana. Andrey je bio prisiljen preraditi šifru i proširiti se na server u Frankfurtu.

''Uživam u onome što radim. Za mene je to poput igre. Otkrivam nove stvari i rješavam zanimljive probleme'', kaže mladi Andrey.

Piše: Jessica Carleson/MWN
18.02.2010. 17:52:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh