« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina
NORTON

Nova era zaštite - antivirusni programi za televizore i automobile

Ideja je zaštititi korisnike koji su sve više izloženi virusima i hakerskim napadima cyber kriminalaca.

virus
virus (Shutterstock)
Više o

računalni virusi

,

hakeri

,

antivirusna zaštita

,

antivirusni programi

,

Symantec

,

antivirusni softver

,

detox

,

Zin el Abdin Ben Ali

Symantec, tvrtka koja se bavi zaštitom kompjutora, objavila je da će svoju liniju antivirusnih zaštita Norton po kojoj je svjetski poznata proširiti na smartphone, palmove, televizore i automobile.

"Ulazimo u novu eru tehnologije, PC više nije jedini na meti cyber kriminalaca. Napredni uređaji na koje se korisnici povezuju postaju sve izloženiji napadima i sve ih je teže zaštititi", objašnjava potrebu lansiranja novog Nortona Janice Chaffin, jedan od čelnih ljudi Symanteca za CS Monitor.

Norton Everywhere

Symantec je globalno poznat po Norton antivirusnoj zaštiti. U posljednje tri godine kompanija je intenzivno razvijala takozvane "parental opcije" roditeljske razine zaštite za sve sadržaje i aplikacije koje se skidaju s interneta.

Stečena znanja iskoristili su kao podlogu za razvoj softvera Norton Everywhere, koji korisnicima pruža napredne i inovativne mogućnosti zaštite.

Okvir za slike kao meta kriminalaca?

Tako se primjerice iPhone i mobiteli na bazi Android 2.0+ mogu zaključati u slučaju gubitka ili krađe, sprječavajući korištenje sadržaja mobitela i neželjene pozive. Novi program blokira sve neželjene aplikacije i ostale spamove.

Prema riječima Symantecovih programera, čak su i digitalni okviri za slike potencijalne "žrtve" virusa. Svi uređaji koji imaju mogućnost spajanja na internet, putem USB kablova ili bluetootha potencijalno su ugroženi. Norton Everywhere garantira zaštitu "pod jednom kapom." Koliko je učinkovita i kolike su realne prijetnje zlouporabe sve većeg broja uređaja koji se spajaju na internet, ostaje vidjeti.

Profitiraj.hr

30.05.2010. 14:40:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh