« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ljudi lažu, dosjei ne

Nova aplikacija za iPhone reći će vam sve o partneru

"DateCheck" omogućuje onima koji su razočarani u ljubavne odnose da saznaju sve o svojim ljubavnicima ili budućim partnerima

(Getty Images)
Više o

iPhone

,

BlackBerry

,

aplikacije za iPhone

Aplikaciju nazvanu "DateCheck" osmislila je američka tvrtka Intelius, specijalizirana za skupljanje informacija namijenjenih osobama ili tvrtkama i predstavljena u utorak na salonu DEMO u Kaliforniji.

Samo s imenom ili brojem telefona korisnici DateChecka mogu kopati po divovskoj bazi podataka Intelius kako bi saznali je li njihov novi potencijali partner zaboravio spomenuti svoju kriminalnu prošlost ili bračno stanje, primjerice. Pretraživanje baze je besplatno, ali naprednije analize mogu stajati do 40 dolara.

"DateCheck je stroži prema mojim potencijalnim partnerima od mog oca", otkrila je dužnosnica Inteliusa Katherine Herman predstavljajući aplikaciju. DateCheck izvještava o seksualnom zlostavljanju, uhićenjima vezanima uz drogu ili osudama za vožnju u pijanom stanju.

Ali ova aplikacija zadire i u daleko privatniju sferu. Može upotrijebiti i adresu kako bi otkrila živi li osoba sama te koliko je stan velik i koliko vrijedi na tržištu. DateCheck provjerava i najpopularnije društvene stranice poput Facebooka, MySpacea ili Flickera i donosi rezime onoga što radi promatrana osoba, osiguravajući vezu s osobnim stranicama.

Aplikacija kao bonus nudi uspoređivanje datuma rođenja potencijalnih ljubavnika kako bi analizirala njihovu kompatibilnost u funkciji zvijezda.

U Inteliusu su najavili da bi verzija ove aplikacije prilagođena za Blackberry trebala izaći do kraja godine. (hina/metro-portal)

24.09.2009. 12:31:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh