« Zagreb
objavljeno prije 14 godina
NEVRIJEME U METROPOLI

Vjetar u Zagrebu čupao stabla i električne kablove i oštetio brojne krovove

GALERIJA: Nekoliko vatrogasnih ekipa je na terenu, kao i radnici iz elektre, telekoma, policije i ZET-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

nevrijeme

,

kiša

,

vjetar

Jak vjetar danas je u Zagrebu čupao stabla, električne i TV kablove, a šteta je učinjena i na brojnim krovovima, izvijestili su danas iz Županijskog centra 112 Zagreb koji od popodne bilježi sve više poziva građana zbog nastalih šteta ili zbog djelomičnog ili potpunog zapriječenja prometa. Na terenu su brojne vatrogasne ekipe koje imaju najviše posla, a uz njih su i ekipe iz elektre, telekoma, ZET-a, kao i policija.

Na Trešnjevci je kod tržnice jak vjetar iščupao iz korijena stablo trešnje koje je palo na automobil, pa je jedno vrijeme promet prema Remizi bio obustavljen. Nedugo zatim, drugo, manje stablo, palo je na obližnji kafić, no nije bilo ozlijeđenih. Slično je bilo i u Kačićevoj ulici ispred Arhitektonskog fakulteta gdje je vjetar iščupao platanu s korijenom koja je pala na zebru i zapriječila promet kroz Kačićevu prema Klaićevoj ulici. U oba slučaja intervenirali su vatrogasci i policija.

>> Vjetar u Zagrebu srušio stablo i na "saniranom" Dubravkinom putu

>> Zagreb i Veliku Goricu pogodilo nevrijeme praćeno tučom veličine oraha

Na starijim kućama otpadala je fasada sa zidova, s nekih je krovova odletio dio crijepova, a ponegdje, gdje su krovovi od lima, vjetar je dignuo i cijeli krov. Vjetar je čupao i električne vodove pa je dio kuća bez struje, kao i vodove kablovske televizije, koji su učinili dodatnu štetu dok ih je ljuljao vjetar. Nasreću, u svim nezgodama ozlijeđenih nije bilo, izvješćuju iz Županijskog centra 112 Zagreb. (hina/metro-portal)

21.06.2010. 19:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh