« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ŠTETA ĆE SE ZNATI SUTRA

Zagreb i Veliku Goricu pogodilo nevrijeme praćeno tučom veličine oraha

Osim glavnog grada Hrvatske i šire okolice, nevrijeme je pogodilo i Krapinu koja je najgore prošla

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

nevrijeme

,

Velika Gorica

,

tuča

,

krapina

,

japan rusija

U četvrtak predvečer Zagreb i okolicu pogodilo je olujno nevrijeme praćeno tučom i obilnim pljuskovima. Nalet tuče trajao je oko desetak minuta nakon čega su uslijedili snažni pljuskovi, naročito u predjelu Velike Gorice.

Tuča je bila veličine oraha, oštećeni su deseci vozila, krošnje drveća su u pojedinim dijelovima oba grada u potpunosti izrešetane. Tek sutra će se detaljnije znati ima li štete u voćnjacima i na obradivim površinama te kolika je u stvarnosti.

Krapina je također nastradala. Prema izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), u Krapini nje olujno nevrijeme čupalo krovove, voda je poplavila kanalizaciju i izbijala iz šahtova, a također je na trenutke padala jaka tuča.

Zbog jakog kišnog nevremena DUSZ je primio više poziva građana za pomoć zbog poplavljenih prizemnih stanova i podruma. Zagrebački vatrogasci izvijestili su da su imali desetak intervencija radi ispumpavanja vode iz podruma i prizemnih stanova. Točni podatci o posljedicama nevremena znat će se ujutro.

U Zagrebu se u petak očekuje djelomice ili pretežno sunčano, ali nestabilno vrijeme. Nisu isključeni slaba prolazna kiša i lokalni pljuskovi.

Ostatak Hrvatske manje-više može očekivati istu prognozu. Bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Ponegdje je moguća prolazna kiša, a vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom najveća je poslijepodne, osobito u istočnoj Hrvatskoj. Kao i obično, najsunčanije će biti na Jadranu i to u srednjem i južnom dijelu.

>> Više o vremenskoj prognozi za Zagreb i Hrvatsku saznajte ovdje.

17.06.2010. 22:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh