« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
USTAVNA ODLUKA

Milan Bandić izgubio kontrolu u Holdingu

Ustavni sud je priznao pravo Gradskoj skupštini da svojim statutom odredi kako će se vršiti izbor članova skupštine u Holdingu

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Zagrebački holding

,

Ustavni sud

Iako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlukom gradskih zastupnika ostavljen na čelu proširene skupštine Zagrebačkog holdinga, u toj je tvrtci ipak izgubio vlast i moć. Naime, kako javlja Večernji list, Ustavni je sud priznao pravo Gradskoj skupštini da svojim statutom odredi kako će se vršiti izbor, odnosno razrješenje članova skupštine u Holdingu.

Time je postalo izvjesno kako će Bandićevi stavovi i prijedlozi očito biti u manjini.

Presuda Ustavnog suda donesena je vodeći se primjerom Belog Manastira, u čijem je slučaju donio presudu prema kojoj gradonačelnici nemaju ovlast imenovanja predstavnika jedinice lokalne samouprave u skupštinama trgovačkih društava

Večernji list neslužbeno doznaje i da bi se uskoro nova skupština Holdinga trebala sastati i smijeniti cijeli Nadzorni odbor u kojem sjede Bandićevi ljudi.

Kako je Holding postao izvor praktički bilo čega što se u Zagrebu radi i gradi, Milan Bandić je izgleda nakon izgubljene predsjedničke utrke izgubio i onu za vlast u glavnom gradu. Jer, gubitak utjecaja u Holdingu koji sve u gradu financira i ne znači ništa drugo nego samo formalni ostanak u fotelji.

Kao da je Bandić i znao što mu se sprema, jer je očito koliko se malo pojavljuje u javnosti i u medijima, neusporedivo manje nego prije predsjedničke kampanje. Tako nema više izjava ''bumo delali'' - zagrebački gradonačelnik očito čeka što će biti s njegovom vlastitom sudbinom.

17.03.2010. 14:19:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh