« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SLUŽBENO

U nesreći pakistanskog aviona poginulo svih 152 putnika

U nesreći pakistanskog zrakoplova koji se zabio u brdo kraj Islamabada poginulo je svih 146 putnika i šestero članova posade, službeno je objavljeno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Youtube)
Više o

Pakistan

,

zrakoplovna nesreća

Avion tvrtke Air Blue iz Karachija srušio se na brdu Margalli, dvadesetak kilometara sjeverno od glavnoga grada, pošto je zbog snažne kiše kružio i čekao da se isprazni pista.

Pakistanski ministar unutrašnjih poslova Rehman Malik rekao je da su svi u avionu poginuli, 152 osobe i tako je ispravio raniji podatak da je najmanje petero ozlijeđenih putnika prevezeno u obližnju bolnicu. "Nitko nije preživio. Izvlačimo tijela poginulih", rekao je.

Bin Yamin, zamjenik šefa policije u Islamabadu rekao je da je 149 tijela već prevezeno u bolnicu. "Napravili smo živi lanac i prenijeli tijela u vrećama do mjesta s kojeg smo ih mogli na konjima transportirati do najbliže ceste", rekao je Yamin novinarima na mjestu nesreće.

"Ovdje može sletjeti samo malen helikopter. Budemo li ih prebacivali zrakom, trebat će nam dva-tri dana", objasnio je. Mnoga su tijela izgorjela do neprepoznatljivosti. Televizija Geo prenijela je riječi glasnogovornika američkoga veleposlanstva u Islamabadu koji kaže da je u avionu bilo dvoje američkih državljana. (hina/metro-portal)

28.07.2010. 18:25:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh