« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
BEZ MILOSTI

Pyongyang: Kaznit ćemo J. Koreju zbog vježbi s SAD-om

Sjeverna Koreja je zaprijetila da će najstrože kazniti Južnu Koreju zbog vojnih vježbi koje namjerava izvesti sa SAD-om

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

Južna Koreja

,

Sjeverna Koreja

,

prijetnje

,

vojne vježbe

Narodna vojska Sjeverne Koreje "bez milosti će udariti" kako bi odgovorila na manevre, a odluku su obznanili stanovnicima svoje zemlje, kao i inozemstvu. To je službenim medijima prenio glasnogovornik glavnog sjevernokorejskog stožera. "Vojni odgovor Pyongyanga bit će najoštrija kazna koju je ta zemlje primijenila prema bilo kome u svijetu", stoji u priopćenju.

Upozorenje je upućeno uoči početka zajedničkih vojnih vježbi američkih i južnokorejskih vojnih snaga koje će se održati pod nazivom Ulchi Freedom Guardian, a trebale bi trajati deset dana. U manevrima će sudjelovati 30.000 američkih vojnika, kazao je američki vojni glasnogovornik, a ostali će američki vojnici biti stacionirani u SAD-u u vježbi sudjelovati putem informatičkih mreža. Uz američke, u vježbama će sudjelovati 56.000 južnokorejskih vojnika.

Manevri Ulchi Freedom Guardian dio su niza vojnih vježbi koje provodi Južna Koreja, sa ili bez američkih vojnika, nakon torpediranja južnokorejskog ratnog broda u ožujku. (hina/metro-portal)

15.08.2010. 16:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh