« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NEMA PREDUVJETA

Netanyahu: Pristajemo na izravne pregovore s Palestincima

"Stižemo na pregovore sa stvarnom željom da postignemo mirovni sporazum između dva naroda koji će štititi interese državne sigurnosti Izraela", navodi se u izraelskom priopćenju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

Izrael

,

Palestina

,

pregovori

,

Benjamin Netanyahu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu naveo je u petak u priopćenju da će prihvatiti poziv Sjedinjenih Država na izravne pregovore s Palestincima početkom rujna u Washingtonu. "Premijer Netanyahu prihvaća poziv Sjedinjenih Država za početak izravnih pregovora bez preduvjeta", stoji u priopćenju. "Premijer poziva na izravne pregovore već 18 mjeseci. Zadovoljan je američkim objašnjenjem da će se pregovori voditi bez preduvjeta", nastavlja se u tekstu.

U priopćenju se navodi da Izrael želi voditi globalne i ozbiljne pregovore. "Teško je, ali je moguće postići sporazum. Stižemo na pregovore sa stvarnom željom da postignemo mirovni sporazum između dva naroda koji će štititi interese državne sigurnosti Izraela", dodaje se u tekstu. Izravni mirovni pregovori između Izraelaca i Palestinaca nastaviti će se 2. rujna u Washingtonu u nazočnosti egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i jordanskog kralja Abdulaha i mogli bi biti zaključeni u roku od godine dana, rekla je u petak američka državna tajnica Hillary Clinton. Bliskoistočni kvartet je u priopćenju također ocijenio da bi mirovni pregovori mogli postići cilj unutar godine dana. (hina/metro-portal)

20.08.2010. 21:45:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh