« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
odlazak kralja popa

Michael Jackson umro nakon zastoja srca

LA Times je objavio da je slavni pjevač preminuo popodne u Medicinskom centru UCLA - CNN potvrdio vijest mrtvozornika

(Getty Images)
Više o

Michael Jackson

,

Michael Jackson teško bolestan

,

michael jackson biografija

Prema pisanju Los Angeles Timesa, Michael Jackson hitno je u četvrtak popodne odvezen u bolnicu u Los Angelesu nakon što je iz njegovog doma pozvana hitna pomoć koja je ustanovila da slavni pedesetogodišnji pjevač ne diše.

U 01:26 po našem vremenu CNN je objavio izvješće Los Angeleskog mrtvozornika Freda Corrala koji je potvrdio da je Michael Jackson preminuo te da će obdukcija otkriti uzrok smrti. Rezultat obdukcije trebao bi biti poznat u petak popodne.

U 12:15 po našem vremenu objavljeno je da je u bolnicu stigao u dubokoj komi te da je nedugo zatim preminuo što nije bilo službeno potvrđeno. Ispred bolnice skupilo se mnoštvo novinara i fotoreportera, a polako se skupljaju i obožavatelji.

Jackson je trebao nastupiti na seriji od čak 50 povratničkih koncerata u Londonskoj O2 areni od kojih je prvi zakazan za 13. srpnja. Početak povratničkih koncerata je  odgođen pa su krenule glasine o zdravstvenim problemima - spominjao se rak kože, plućni efizem, ovisnost o lijekovima...  Već duže vrijeme pjevač ima zdravstvenih problema te nije završio niti jednu koncertnu turneju u posljednjih 12 godina. Ova ga je turneja trebala izvući iz financijskih teškoća u koje je zapao.

Michael Joseph Jackson rođen je 29. kolovoza 1958. u brojnoj glazbenoj obitelji kao sedmo od devetoro djece. Otac Joe imao je ambicija postati gitarist, ali da bi prehranio brojnu obitelj radio kao radnik u željezari. Svoje je ambicije prenio na sinove čije je talente rano prepoznao i u nastojanju da se probiju u glazbenom svijetu pružao im veliku potporu koja je često prerastala u pravo maltretiranje.

Michael je glazbenu karijeru započeo je s pet godina kao pjevač u grupi The Jackson 5 koju su osim njega sačinjavala njegova četiri starija brata. Michael se već u tako ranoj dobi nametnuo kao glavni pjevač i glavna atrakcija skupine The Jackson 5 zahvaljujući svom iznimnom talentu. Svoj prvi album "Got to Be There" snimio je 1971. godine. Blistavu solo karijeru započeo je 1979. godine albumom "Off the Wall" koji je godinu dana vladao američkim top listama. Bio je to prvi album koji je imao čak četiri hita u Top 10.

Jackson je u svojoj solo karijeri snimio i izdao najprodavaniji album svih vremena "Thriller" i za taj album 1996. godine na dodjeli World Music Awards dobio tu počasnu titulu. Michael Jackson je primio 13 Grammy nagrada. Od 1988. do 2005. godine Jackson je živio na Neverland Ranch imanju u kojem je izgradio zabavni park i osobni zoološki vrt za djecu sa posebnim potrebama.

Karijeru mu je pomutilo suđenje za seksualno zlostavljanje djece temeljeno na glasinama da je tijekom dječjih zabava odvodio dječake u svoju spavaću sobu i tu ih zlostavljao. Njegovi odnosi sa djecom su pod medijsku pažnju došli ponovo do izražaja 2003. godine tokom TV emisije zvane Living with Michael Jackson. To je rezultiralo da Jacksonu bude suđeno i kasnije 2005. godine na teret stavljeno još optužbi za seksualno zlostavljanje djece.

Michael Jackson imao je kontroverzan privatni život. Njegove su muze bile Elizabeth Taylor, Diana Ross i Tatum O'Neal za koju se tvrdi da je njegova prva velika ljubav. Ženio se dva puta, prvi put 1994. s Lisom Marie Presley, a drugi put s Debbie Rowe s kojom ima dvoje djece - sina Princea Michaela Jacksona I i kćer Paris Michael. Treće je dijete, Princea Michaela Jacksona II, dobio sa surogat majkom.

Pogedajte jedan od prvih snimljenih nastupa Michaela Jacksona:

26.06.2009. 00:20:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    tadea
    05.02.2011. 15:51
    žao mi ga je i to jako
  2. avatar
    Antonela
    30.04.2015. 20:27
    Hvala što ste me obavijestili o svemu tome jer nisam imala pojma ni o čemu.
  3. avatar
    Antonela
    30.04.2015. 20:28
    Jadnik,bilo mu je teško u životu a ljudi su ga još ismijavali.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh