« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
LOCAL HOUSE

Dubai: Restorani u ponudu uvode hamburger od devinog mesa

Iako se devino mlijeko već naveliko upotrebljava u prehrambenoj industriji, devino meso konzumiralo se samo na posebnim događanjima poput vjenčanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

Dubai

,

hamburger

,

meso

,

devino mlijeko

,

deva

,

burj khalifa

Vijest koja je uzburkala strasti i probudila polemičare, naročito one iz redova zaštitnika životinja, dolazi iz Dubaija. U tom gradu jedan lanac restorana u svoju je ponudu uvrstio ni manje ni više već hamburger od mesa deve. Meso se poslužuje u kamirskom pecivu, a prema riječima vlasnika hamburger predstavlja spoj beduinske tradicije i globaliziranih tržišta. „Local House" lanac ima jedan lokal u središtu staroga grada, odnosno u Bastakyji. „The Walk" se nalazi uz samu obalu mora u sjeni suvremenih nebodera. Treći se otvara pod samim Burj Khalifom. Navodno je jelo već postalo vrlo popularno i među lokalnim stanovništvom i među turistima.

Hamburger teži 120 grama, meso je bez masnoće i kolesterola. Kao prilog se poslužuju razne salate ili prženi krumpirići. Jelo košta oko pet eura. Inače, valja spomenuti kako je prodaja američkog originalnog hamburgera opala čak za dvije trećine. Meso pustinjskih četveronožaca obično se poslužuje samo u posebnim prigodama, poput vjenčanja i ostalih važnih događaja. Devino mlijeko počelo se još ranije upotrebljavati - u tretmanima ljepote, u tvornicama čokolade, općenito u mliječnoj industriji. U svjetlu toga, Local House najavljuje uvođenje u ponudu i milk-shakea od devinog mlijeka.


05.02.2010. 20:12:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh