« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ZALJUBLJENICI

Česi izradili kartu biciklističkih staza na hrvatskoj obali

Skupina čeških avanturista odlučila je nadopuniti karte biciklističkih ruta koje datiraju još iz vremena bivše Jugoslavije

Česi biciklizam rute Hrvatska
Česi biciklizam rute Hrvatska (Shutterstock)
Više o

češki avanturisti

,

ivica bednjanec

,

natječaj za intendanta

,

posjekotina

,

Watson

Nekoliko čeških zaljubljenika u hrvatsku obalu izradilo je karte dalmatinskih otoka i u njih ucrtalo sve staze koje su prikladne za vožnju bicikla. Češki avanturisti bili su nezadovoljni starim kartama koje nisu više upotrebljive budući da prikazuju stanje koje je bilo aktualno još u bivšoj Jugoslaviji.

Jedan od autora karti Zdeňek Kukal organizira biciklističke izlete na hrvatske otoke već 11 godina i kaže kako su im dobre i kvalitetne karte nedostajale jer je situacija na terenu potpuno drugačija, prenose češke Lidove noviny. Karte nisu namijenjene samo češkim turistima - doći će i na tržište Hrvatske, kao i drugih zemalja.

Osnova su im bile stare karte, koje su avanturisti nadopunili biciklističkim rutama pomoću sustava GPS. Karte su izrađene za srednjodalmatinske i južnodalmatinske otoke, među ostalima i za Brač, Korčulu, Mljet, Šoltu, poluotok Pelješac, kao i za obalu sve do Dubrovnika.

Česima je Hrvatska dugi niz godina jedna od najomiljenijih turističkih destinacija, a osim sunca i mora vole avanturizam i aktivni odmor. Pa, kad se već sami Hrvati nedovoljno trude poboljšati i nadopuniti turističku ponudu, ovi avanturisti odlučili su uzeti stvar u svoje ruke.

09.06.2010. 18:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    M_Sever (autor)
    09.06.2010. 20:06
    Kod nas je još nema, čim nešto saznamo javimo :)
  2. avatar
    Napaljena
    10.06.2010. 00:58
    Dakle, morali su Česi. Ma neka, barem netko. Hjde stvarno javite kad saznate.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh