« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BAJKE I ČINJENICE

Američki arhitekti traže novu istragu o rušenju tornjeva WTC-a

Peticija s potpisima više od tisuću arhitekata upućena je u Kongres uz upozorenje da je prikrivanje kaznenog djela ozbiljan prekršaj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

WTC

,

istraga

,

9/11

,

američki Kongres

,

Twin Towers

,

WTC zgrada 7

,

američki arhitekti

,

Architects & Engineers for 9/11 Truth

Pitanje koje mnoge muči od 11. rujna 2001. godine, a kao i svako vezano uz taj datum i New York može imati vrlo ozbiljne političke posljedice, glasi - kako se 200 tisuća tona čelika u samo 11 sekundi uspjelo dezintegrirati i pasti na zemlju?

Taj detalj muči tisuće američkih arhitekata i inženjera koji su, prema pisanju Washington Timesa, od američkog Kongresa zatražili pokretanje nove istrage o rušenju 'blizanaca' i zgrade 7 Svjetskog trgovačkog centra.

Kontroverzna službena verzija događaja koji su se odvili nakon kobnog napada 11. rujna ovime je još jednom poljuljana, a važno je primijetiti i kako se radi o jednom od prvih normalnih objavljivanja takve vijesti u velikom mediju poput washingtonskog Timesa bez posprdnih komentara i do sada nezaobilaznih implikacija kako se radi o 'kojekakvim teorijama zavjere', čime su u gotovo svim mainstream medijima obilježena sva dosadašnja izvještavanja o dotičnoj temi.

Tehnički problemi koji su zamijećeni u 'službenoj verziji' opisa razloga zbog kojih su se srušili tornjevi WTC-a već godinama izazivaju žustre rasprave u stručnim krugovima."Da bi tolika masa materijala bila srušena u tako kratkom vremenu moralo se raditi o kontroliranom rušenju", izjavio je arhitekt Richard Gage iz San Francisca koji je ujedno i osnivač udruge Architects & Engineers for 9/11 Truth.

Gage, inače član Američkog instituta arhitekata, prikupio je potpise više od 1.000 svojih kolega koji zahtijevaju pokretanje nove službene istrage o razlozima rušenja tri zgrade u New Yorku 11. rujna.

"Službeno izvješće Federalne agencije za krizne situacije (FEMA) i Nacionalnog instituta za mjeriteljstvo i tehnologiju (NIST) pružaju nedovoljne, kontradiktorne i obmanjujuće podatke o okolnostima rušenja tornjeva WTC-a. Zbog toga zahtijevamo i izvođenje tadašnjih dužnosnika NIST-a na svjedočenje pred porotom", rekao je Gage kojeg kao i mnoge njegove kolege posebno muči slučaj rušenja zgrade 7 WTC-a. To je bio neboder od 47 katova koji se 11. rujna urušio brzinom slobodnog pada iako nije pretrpio udar zrakoplova, a oštećenja koja je pretrpio zbog rušenja obližnjih tornjeva i požara koji je navodno time izazvan, nisu bila dovoljna da prouzroče rušenje zgrade.

Još jedna činjenica koja iznimno zabrinjava arhitekte, kao i sve ostale uključene u otkrivanje prave istine o 11. rujnu, je pronalazak čestica vojnog eksploziva nano-termita u prašini koja je prikupljena s mjesta rušenja tornjeva, dodao je Gage.

Peticija arhitekata na putu je u američki Kongres, a Gage kaže kako će vladini dužnosnici u njoj biti podsjećeni na to da je 'prikrivanje izdaje', prema kaznenom zakonu SAD-a, vrlo ozbiljan savezni prekršaj te da su svi koji imaju saznanja o nekom činu izdaje dužni iste prijaviti vlastima.

Gage je dodao kako bi posljedice zahtjeva mogle biti vrlo velike, ukoliko se kao brojne ranije ne izgube u hodnicima i ladicama birokracije, te da bi mogle imati snažan utjecaj na nadolazeće suđenje Khalidu Sheiku Mohammedu, optuženom za organiziranje napada 11. rujna.

Arhitekt Michael T. Donly, član udruge Architects & Engineers for 9/11 Truth nedavno je dao intervju za rusku postaju RT u kojem je također najavio slanje zahtjeva za novom istragom Kongresu, te naveo nedosljednosti u 'službenim izvješćima'.

26.02.2010. 10:13:39
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    05.03.2010. 10:14
    mnogo je nelogičnosti u službenoj verziji... a jedna od njih je i ta da se zgrade ne urušavaju na taj način osim ako su namjerno srušene (guglaj: demolition goes wrong), a nano-termit se koristi tako da se nanosi poput boje na površinu i aktivira iskrenjem... ali sumnjam da će se ovime išta postići, zato jer su po mojoj teoriji 'napad' izvršili mossad/cia i neki elementi tadašnje američke vojske i vlasti (guglaj: fox israeli spyring) u svrhu demoniziranja muslimana te u svrhu opravdavanja napada ne Irak i Afganistan (što se dogodilo), te na Iran (što se srećom još nije dogodilo)... mossad je poznat po akcijama (nedavni primjer krađe identiteta prilikom asasinacija hamasovog vođe) 'lažna zastava' (false flag) i siguran sam da će učiniti sve da se skrene pažnja s njihove krivice napada 11.9. koja bi izazvala masovnu mržnju naspram židova, naročito u americi, a i po cijelom svijetu... :-P
  2. avatar
    emin
    19.03.2010. 21:39
    Vec sam ranije pisao o ovom sl. i to cu ponoviti ponovo; USA sa Bushom na celu su iscenirali sve zbog vec velike i dugo prikrivane krize u USA a istovremeno mrznja starijeg Busha ciji sin se osvetio i nastavio mrznju prema Muslimana svjeta. Samo nepravjedna pobjeda Busha na zadnjim izborima je ukazivala na mracne namjere amera.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh