« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NE MOŽE NI ON

Velimir Zajec smijenjen - u Dinamu izdržao tek osam utakmica

Igračka legenda Dinama Velimir Zajec je u osam utakmica upisao samo tri pobjede, što je Zdravku Mamiću dovoljan razlog za otkaz

velimir zajec dinamo
velimir zajec dinamo (Drago Sopta/Cropix)
Više o

Dinamo

,

Zdravko Mamić

,

Zoran Mamić

,

genti temaj

Velimir Zajec više nije trener Dinama. U ponedjeljak ga je smijenio Izvršni odbor kluba, što je potvrđeno na izvanrednoj konferenciji za novinare u Maksimiru.

Legendarni igrač Dinama tako je na klupi hrvatskog prvaka proveo samo dva i pol mjeseca, a smijenjen je zbog loših rezultata jer je u osam utakmica koje je vodio upisao samo tri pobjede.

"Nakon pet-šest sati telefonskih konzultacija članova Izvršnog odbora jednoglasno smo zaključili da su potrebna nova rješenja, pa Velimir Zajec više nije trener Dinama", kazao je izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, koji je dodao kako su problemi počeli nakon uzvratnog susreta kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Kopra u Novoj Gorici (0:3).

"Danas bi se borili za ulazak u Ligu prvaka da je bilo malo više odgovornosti upravo u toj utakmici. Kulminacija se dogodila u dvoboju sa Šerifom, najvažnijoj utakmici za nas u kojoj je Zajec promijenio pozicije čak sedam igrača. Ispali smo od momčadi koja je u rangu Trepče iz Kosovske Mitrovice. Ne slažem se s medijima koji tvrde da je prodajom Marija Mandžukića ovo najslabija Dinamova momčad u proteklih nekoliko godina, to nije opravdanje jer je ostao kostur momčadi", slikovito je opisao uzroke smjene Mamić.

>> Rukovodstvo EPH-a me ucjenjivalo da im prepustim Dinamo!

Zajec je preuzeo momčad 25. svibnja od Krune Jurčića, te osvojio Superkup u srazu s Hajdukom. Prošao je jedno pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, iako je u uzvratu izgubio od Kopra 0:3, da bi potom ispao od moldavskog Šerifa. U prvenstvu je Dinamo pobijedio Hrvatski dragovoljac, izgubio kod kuće protiv Rijeke, te osvojio samo bod u Varaždinu, što je očito bio rezultat kojim je zapečaćena Zajecova sudbina.

Dinamo uskoro očekuje dvoboj za plasman u Europsku ligu protiv mađarskog Gyoera, a tko će voditi hrvatskog prvaka u toj utakmici još nije poznato. Iako su mediji nagađali da će već danas novi trener biti Branko Karačić, izvršni dopredsjednik je kazao kako "zasad nemaju niti uži niti širi popis mogućih kandidata za upražnjeno mjesto trenera".

U zadnjih deset godina Dinamo je čak petnaest puta promijenio trenera.

Svi treneri Dinama u proteklih deset godina:

Hrvoje Braović (2000-2001)

Ilija Lončarević (2001 - 2002)

Marijan Vlak (2002)

Miroslav Ćiro Blažević (2002 - 2003)

Nikola Jurčević (2003- 2004)

Đuro Bago (2004)

Nenad Gračan (2004)

Ilija Lončarević (2005)

Zvjezdan Cvetković (2005)

Josip Kuže (2005 - 2006)

Branko Ivanković (2006- 2008)

Zvonimir Soldo (2008)

Branko Ivanković (2008)

Marijan Vlak (2008- 2009)

Krunoslav Jurčić (2009 - 2010)

Velimir Zajec (2010)

(hina/metro-portal)

09.08.2010. 13:18:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh