« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
i opet...

Huligani sramotnim 'navijanjem' pokvarili pobjedu Hrvatske

Na utakmici protiv Srbije u Varaždinu izvikivalo se 'Ubij Srbina' i 'Za dom spremni'

(Željko Hajdinjak/Cropix )
Više o

Jadranka Kosor

,

navijački neredi

,

Hrvatska Srbija

,

huligani Varaždin

,

reprezentacija Srbije

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija podigla nam je raspoloženje pobjedom protiv Srbije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Izabranici još jednog 'vatrenog', Dražena Ladića, u Varaždinu su izborili važnu pobjedu i tako povećali šanse za plasman na EP.

No, ni ovoga puta ništa nije moglo proći bez sramotnog ponašanja navijača. Naime, tijekom cijele utakmica, kao i nakon nje, hrvatski 'navijači' upućivali su divljačke i rasističke poruke gostujućim navijačima, igračima i vodstvu reprezentacije Srbije. Između ostalog se vikalo "Ubij, ubij Srbina!" i "Za dom spremni!".

Osim uvredljivog navijanja policija je izvijestila i o napadu na direktora mlade reprezentacije Srbije. Sat vremena prije početka utakmice u centru Varaždina dvoje mu je maloljetnika pokušalo nasilno skinuti jaknu na kojoj je pisalo 'Serbia'.

Pokušaj napada spriječili su policajci i 32-godišnji hrvatski državljanin, koji je pritom zadobio lakšu ozljedu gležnja. Predstavnik srpske delegacije u napadu nije zadobio ozljede, a protiv maloljetnika će se podnijeti prijava.

Policija je uhitila i jednog 18-godišnjaka koji je na tribini za vrijeme utakmice zapalio zastavu Republike Srbije.

Povodom novih izgreda, premijerka Jadranka Kosor je poručila da će se Vlada u suzbijanju govora mržnje voditi načelom nulte tolerancije prema divljaštvu, te najavila da će doći i do prekidanja utakmica u slučaju nereda i vrijeđanja po bilo kojoj osnovi.

Ne zna se koja je to već po redu najava 'oštrijih mjera' obračuna s huliganima na stadionima. O svemu se naveliko pričalo i prije nekoliko mjeseci kad je Đurđa Adlešič najavila konačni obračun s takvim 'navijačima'. Stvar je samo sreće što na našim stadionima zbog huligana još nitko nije poginuo. Zar se i u Hrvatskoj treba dogoditi ubojstvo kao nedavno u BiH? Očito je da ni u nogometu kod nas ne vrijedi pravilo - bolje spriječiti nego liječiti.

14.10.2009. 14:42:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh