« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
spas za nas?

Andora ide na pobjedu protiv Ukrajine

Ukrajinci znaju da moraju pobijediti i prilično su nervozni mada igraju s amaterima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)

U 17 sati i 30 minuta sučevi zvižduci označit će početak posljednjih nogometnih utakmica u kvalifikacijskom ciklusu po skupinama za nastup na SP-u u Južnoj Africi.

Hrvatska reprezentacija je nakon pobjede Ukrajine nad Engleskom gotovo ispala, a nada u povoljni rezultat Andore protiv Ševčenka i ekipe vrlo je nerealna.

Trenutno drugoplasirana Ukrajina u Andorra La Velli mora doći do pobjede ukoliko želi zadržati mjesto koje ju vodi u dodatne kvalifikacije, dok Hrvatskoj treba barem neriješeno u Andori i pobjeda protiv Kazahstana.

Izbornik Andore David Rodrigo čija momčad u kvalifikacijama nije osvojila niti jedan bod, uvjeren je da će njegovi nogometaši protiv Ukrajine pružati svoj maksimum, ali ujedno priznaje da mu je potpuno svejedno koja će momčad izboriti drugo mjesto u skupini.

„Da se mene pita, drugo mjesto u skupini bi osvojila Andora. Mi uvijek idemo na pobjedu i to ćemo učiniti i protiv Ukrajine", izjavio je Rodrigo dodavši da njegova amaterska momčad trenira jednom tjedno, ovisno o poslovnim obavezama pojedinih igrača.

Ukrajinci su svjesni da si ne smiju dopustiti blamažu u zadnjoj utakmici pa izbornik Mihajličenko oprezno najavljuje: „Andora nije najslabiji suparnik, Hrvatska je ondje imala problema, a Englezi su je slomili tek u drugome dijelu. Ta utakmica neće biti lagana."

Za Ukrajinu sigurno neće igrati Andrij Voronjin koji prema riječima izbornika nije potpuno spreman, a pravo nastupa zbog žutih kartona nema Anatoli Timoščuk.

Nekoliko tisuća kilometara dalje, Hrvatska će tražiti pobjedu protiv Kazahstana kako bi turbulentne kvalifikacije okončala pozitivnim rezultatom.

Za Hrvatsku će igrati: Runje - Ćorluka, Lovren, Kovač, Pranjić - Srna, Vukojević, Kranjčar, Rakitić - Mandžukić, Klasnić.


14.10.2009. 14:15:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh