« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
REMI ZA SLAVLJE

Hajduk izborio Europsku ligu

Splićanima je u uzvratnoj utakmici bio dovoljan remi protiv Unireje, Hajduk će tako igrati u Europskoj ligi

Hajduk Unirea
Hajduk Unirea (Ante Cizmic / Cropix)
Više o

Hajduk

,

Europska liga

,

William Makepiece Thackeray

,

ugristi

U uzvratnom susretu play-off runde Europske lige Hajduk je u Bukureštu odigrao 1:1 protiv Unireje, a kako je u prvoj utakmici slavio 4:1 izborio je plasman u natjecanje po skupinama. Domaćin je poveo u drugoj minuti golom Mariousa Bilasca, a rezultat je izjednačio Vukušić u 88. minuti. Hajduk je od 66. minute igrao bez isključenog Brkljače, dok je u 82. minuti isključen i branič Unireje, Maftei.

Premda je rumunjski klub zbog velikih financijskih problema u rasulu, bez sportskog direktora i trenera, te s ključnim igračima na izlaznim vratima, Hajdukov trener Stanko Poklepović s pravom je smirivao euforiju u redovima splitskog sastava.

Unirea je u uzvratnom susretu bila bolja, no srećom po "bijele" rumunjski igrači nisu bili precizni. No, malo je nedostajalo da Rumunji već nakon osam minuta vode 2:0, jer je strijelac Bilasca u osmoj minuti uzdrmao vratnicu. U nastavku utakmice Rumunji su imali još nekoliko prilika, međutim sve dvojbe je razriješio Vukušić izjednačivši dvije minute prije kraja utakmice.(hina/metro-portal)

UNIREA - HAJDUK 1:1

BUKUREŠT. Stadion Steaue - 2.000 gledatelja; Sudac: Claudio Circhetta (Švicarska);

Strijelci: 1:0 Bilasco (2), 1:1 Vukušić (88)

Žuti kartoni: Rusescu, Bordeanu, Mehmedović / Brkljača, Subašić, Andrić, Vukušić

Crveni kartoni: Brkljača (66), Maftei (81)

UNIREA: Grigore - Mehmedović, Nicu, Galamaz, Bordeanu - Rusescu (od 63. Frunza), Maftei, Brandan, Neaga (od 79. Dale) - Bilasco, Onofras

HAJDUK: Subašić - Oremuš, Maloča, J.Buljat, Jozinović - Brljkača, Andrić - Tomasov (od 46. Vejić), Ibričić, An.Sharbini (od 76. Jonjić) - Vukušić (od 89. Čop)

26.08.2010. 22:25:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh