« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
11 M

Dinamo pobijedio Gyor 2:1 i osigurao Europsku ligu

Dva jedanaesterca koje je sigurno realizirao Sammir dovela su Dinamo do pobjede protiv Gyora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajac / CROPIX)
Više o

Dinamo

,

Europska liga

,

Jevgenij Jevtušenko

U uzvratnom susretu završne runde kvalifikacija Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio mađarski Gyor 2:1 i tako potvrdio trijumf iz prvog ogleda u kojem je slavio 2:0. Dinamo je tako četvrtu godinu uzastopce izborio plasman u Europsku ligi koja je od 2009. godine zamjena za Kup Uefa.

Dinamo je vrlo loše otvorio utakmicu. Bez ritma, žustrine i prave ideje. "Modri" su bili gotovo neprepoznatljivi, daleko od momčadi koja je u prvoj utakmici lakoćom stigla do pobjede 2:0. Nervoza je dodatno porasla kada su gosti iz prve ozbiljne prilike poveli u 17. minuti golom Ceolina. U idućim minutama Dinamovi igrači su načinili još niz pogrešaka i prava je sreća što to Mađari nisu kaznili.

Dinamov strateg Vahid Halilhodžić je već u 33. minuti načinio prvu zamjenu i umjesto Mesarića je uveo Etta, što je donijelo pomak u igri zagrebačkog sastava. U samoj završnici prvog dijela Dinamo je ipak stigao do izjednačenja. Morales je iznudio kazneni udarac kojeg je realizirao Sammir.

U nastavku utakmice Dinamo je zaigrao daleko bolje, imao je nekoliko prilika, no tek je u 85. minuti stigao do pobjedničkog gola. Strijelac je ponovo bio Sammiri i to ponovo iz jedanaesterca. Ovoga puta kazneni udarac je izborio Dodo.

DINAMO - GYOR 2:1

ZAGREB. Stadion Maksimir - 9.000 gledatelja; Sudac: Andre Marriner (Engleska);

Strijelci: 0:1 Ceolin (17), 1:1 Sammir (45+1 - 11m), 2.1 Sammir (85-11m)

Žuti kartoni: Mesarić, Rukavina / Feher, Babić, Volgyi

Crveni kartoni:

DINAMO: Lončarić - Vrsaljko, Bišćan, Cufre, Mesarić (od 33. Etto) - Ademi, Badelj, Morales (od 66. Dodo), Sammir - Rukavina, Kramarić (od 79. Chago)

GYOR: Stevanović - Babić, Đorđević, Stanišić (od 33. Szabo), Volgyi - Koltai (od 56. Dinjar), Feher, Tokody, Pilibhitis - Ceolin, Aleksidze (od 67. Bouguerra)

26.08.2010. 23:22:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh