« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
MODNA IKONA

Seksi Dita Von Teese dizajnirala maske za oči

U svom prepoznatljivom stilu, kraljica burleske dizajnirala "vintage" rekvizit za spavanje.

(She.hr)
Više o

Dita von Teese

,

burleska

,

maske za spavanje

Najpopularnija burleskna plesačica svijeta i fetish model, Dita Von Teese, nakon što je dizajnirala kolekciju rublja u suradnji s poznatom tvrtkom Wonderbra, ostvarila je suradnju i s Moschinom, poznatom modno markom za koju je dizajnirala limitiranu ediciju maski za oči, a čiji će prihod od prodaje biti donirani zakladi amFAR, u borbu protiv AIDA-a.

Maske prepoznatljivog autorskog rukopisa izrađene od ružičaste svile i satena kombiniranih sa čipkom, dekorirane su potpisom "Dita for Moschino" i umjetnim trepavicama kao atraktivnim detaljem. Glamurozne maske za spavanje mogu se za 130 američkih dolara kupiti na službenoj Moschinovoj web stranici.

Pravim imenom Heather Renee Sweet, Dita Von Teese rođena je u Michiganu 28. rujna 1972.godine. Svoje ime zamijenila nadahnuta imenom zvijezde nijemog filma Dite Parlo, a atraktivno prezime pridodala je nakon prve snimljene naslovnice za magazin Playboy.

Njena zaluđenost retro stilom potječe od njenih najranijih dana i filmova iz zlatne ere hollywoodskog filma koji je opčinjeno gledala zajedno sa svojom majkom. Kako je od djetinjstva plesala balet, ne začuđuje njena predodređenost za ples i pokret.

Već kao devetnaestogodišnjakinja počinje raditi u stritiz-klubu osmislivši vlastiti izgled inspiriran zavodljivim pin-up ljepoticama 40-tih godina, te perfomans koji je objedinio vintage, umjetnost i elemente klasične burleskne točke.

Oličenje putenosti i ženstvenosti, Dita Von Teese danas je najpoznatija po perfomansu u čaši martinija i bivšem braku sa ekscentričnom rock zvijezdom Marylinom Mansonom. Zahvaljujući njenom vamp izgledu, porculanskoj puti, crnoj kosi i zaštitnim znakom, vatreno crvenom ružu, doima se elegantno i neponovljivo.

Ditu von Teese mnogi smatraju modnom ikonom današnjice, intrigantnom pojavom i jednom od najzanimljivijih i najbolje odjevenih žena svijeta.

Više na She.hr

08.02.2010. 08:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh