« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 14 godina
SAVJETI DIZAJNERA

Izbjegnite najveće pogreške kod uređenja interijera

Dizajneri ističu da najviše pogrešaka radimo u mjerenju prostorija te pretjerivanju s dekoracijom i bojama

Interijer
Interijer (Shutterstock)
Više o

namještaj

,

uređenje interijera

,

lampe

,

kućne biljke

,

američki agenti

Dizajneri interijera navode deset najvećih pogrešaka koje čine laici kad uređuju svoje domove. Obratite pozornost na njihove savjete kako biste se kod kuće osjećali još ugodnije:

Pogreške u mjerenju
Namještaj koji odlično izgleda u prodavaonici, ne uklapa se nužno u vaš dom. Stoga dobro izmjerite prostorije, a u male sobe stavite manji broj većih komada namještaja. Isto tako, na zidove objesite jednu veću sliku, umjesto više manjih.

Jedna lampa
Više manjih izvora svjetlosti prostoriji će dati topliji ugođaj od jedne velike centralne lampe. Odličan izbor su stolne i samostojeće kutne lampe.

Uniformirani namještaj
Ne kupujte cijele setove istog modela namještaja, koliko god primamljivo izgledali na prodajnom mjestu. Nema ništa dosadnije od monotonije u životnom prostoru. Dizajneri preporučuju nekoliko klasičnih komada namještaja koje je lako kombinirati uz unikatne, šarene i jeftinije dodatke.

>>Uredite interijer po horoskopskim znakovima

Pretjerana dekoracija
Držite se pravila "manje je više". Ne izlažite istovremeno sve figurice i skulpturice koje ste nakupili tijekom godina kao ni sve crteže vašeg djeteta. Bolji učinak ćete postići ako pojedine dekorativne predmete rotirate s vremena na vrijeme.

Ružne tegle
Biljke uljepšavaju svaki prostor, ali nemojte zaboraviti na tegle u kojima stoje. Preporučuju se nenametljive boje i čiste linije, a biljke koje stoje jedna blizu druge trebale bi imati slične tegle.

Šarenilo
Posljednjih godina u trendu su zidovi u boji. Ipak, boje treba nanositi umjereno, na način da niti jedna boja ne dominira previše prostorijom i ne zagušuje atmosferu. Umjesto cijelih zidova, obojite samo određeni manji dio.

>>Bojom uvedite red u vlastiti dom

23.06.2010. 11:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh