« Lifestyle
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
BOŽANSTVENI UŽITAK

Kako prepoznati kvalitetan sladoled?

Važno je obratiti pažnju na neke karakteristike sladoleda koje ga čine dobrim ili lošim – pogledajte koje su to

(Shutterstock)
Više o

sladoled

,

bik tjedni horosko

Sunčani dani su stigli, vrijeme je sve toplije, pa sve češće osvježenje pronalazimo u sladoledu. Ipak, postoji nekoliko savjeta koje je dobro uzeti u obzir pri kupnji ovog božanstvenog malog osvježenja.

Kvalitetan sladoled u slastičarnici prepoznat ćemo prema njegovoj gustoći, a osnovno je pravilo - što gušće, to bolje. Treba paziti i na boju sladoleda, jer slastičari im sve više dodaju neke nove boje, poput zelene ili plave, koje pak mogu uzrokovati alergijske reakcije.

Evo i deset pravila koja bi trebali imati na umu pri odabiru sladoleda:

1. Ništa ne prepuštajte slučaju i gledajte kako prodavač rukuje s vašom porcijom - kornet bi trebao držati u rukavicama ili u salveti.

2. Ako prodavač kiše nad škrinjom, sladoled bi mogao biti pun bacila.

3. Obratite pažnju i na ruke slastičara - ima li po njima rane ili čireve.

4. Sliku o slastičarnici možete dobiti i ako pogledate odjeću u kojoj zaposlenici rade. Naime, bijela kuta je u 90 posto slučajeva garancija kvalitetnog sladoleda.

5. Ako je voda u kojoj prodavač umače hvataljku kojom uzima sladoled mutna, radije prošećite do druge slastičarnice.

6. Bacite pogled i na sladoled u posudama. Vrlo lako ćete prepoznati je li svježa, ili u kutijama stoji već nekoliko dana. Ako se površina sjaji, znači da se kondenzira voda, što je znači da se sladoled već nekoliko puta otopio i ponovno se zamrznuo.

7. Pripazite na sladolede u ''ludim'' bojama - one mogu biti umjetne, posebno crvena i zelena.

8. Ako se na sladoledu pojave pukotine ili mjehurići zraka, znači da se dodatno mućkao, čime se smanjuje njegova kvaliteta. 

9. Najbolja preporuka slastičarnice svakako je dugačak red ljudi koji se stalno vraćaju.

10. Na kraju je naravno važno da vam je sladoled ukusan!

29.04.2010. 10:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh