Knjiga
HITLEROVE KNJIGE

"Mein Kampf'' zabranjen u Češkoj

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Češki sud u petak je presudio u korist Slobodne Države Bavarske i naložio češkom izdavaču da povuče i uništi češko izdanje knjige "Mein Kampf" Adolfa Hitlera.… više »

JEDAN OD NAJBOLJIH

Sajam knjiga u Frankfurtu s 30 hrvatskih nakladnika

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Na hrvatskom štandu u petom paviljonu Međunarodnog sajma knjiga u Frankfurtu 30 nakladnika izložit će 232 naslova, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Zajednice… više »

17. 9. 2010.

Knjiga dana - Colin Cooper: Vodič za tate - Njega djeteta

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Sve više očeva želi biti uključeno u brigu o svojoj djeci. Ovaj posebno njima namijenjeni vodič će im pomoći u sigurnom i uspješnom sudjelovanju u njezi i razvoju njihove djece,… više »

15. 9. 2010.

Knjiga dana - Federico Garcia Lorca: Umro u svitanje

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Jordan Jelić priređivač je (a ujedno i prevoditelj uvrštenih pjesama) ovog izdanja koje donosi izbor iz pjesništva Federica Garcie Lorce. Posebnu draž izdanju daju priređivačev… više »

14. 9. 2010

Knjiga dana - Alison Benjamin i Brian McCallum: Uzgoj pčela

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Uzgoj pčela i izrada meda je cjelovit priručnik o pčelarstvu, opremljen slikama, informacijama, praktičnim savjetima, korisnim izvorima, pa čak i receptima. Od razumijevanja pčela i njihovog… više »

13. 9. 2010.

Knjiga dana - Amanda Quick: Zeleni kristal

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Nešto za ljubitelje lako čitljivih povijesnih romana s elementima ljubića (ili obratno). Kad je zastrašujući vitez po imenu Hugh Nesmiljeni poput oluje nahrupio u Lingwood Manor… više »

Književni Salon Studentskog centra otvara vrata

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Ljeto je na izmaku, a književni Salon je opet s vama! Ovog  ćemo Vam puta, u utorak, 14. rujna., predstaviti pravu književnu poslasticu! U goste nam iz još uvijek sunčanog… više »

SOTHEBY'S

Najskuplja knjiga na svijetu ide na dražbu

objavljeno prije 14 godina

Najskuplja knjiga na svijetu najpoznatijeg američkog crtača ptica Johna Jamesa Audubona bit će ponuđena na dražbi. Knjiga "Birds of America" (Ptice Amerike), koja je nadahnula generacije… više »

8. 9. 2010.

Knjiga dana - Martin Brofman: Sve se može izliječiti

objavljeno prije 14 godina

Knjiga namijenjena onima koji imaju manje ili veće, lakše ili teže, povremene ili kronične zdravstvene probleme. "Sve se može izliječiti" priručnik je za korištenje… više »

7. 9. 2010.

Knjiga dana - Ivana Brlić - Mažuranić: Dobro jutro, svijete!

objavljeno prije 14 godina

Prvi put pred očima javnosti, djevojački dnevnik Ivane Brlić Mažuranić, koji je vodila od 1888. do svojih zaruka u ljeto 1891., otkriva njene sanjarije o ljubavi, pisanju, domovini - i njen… više »

POTRESNA PRIČA

Natascha Kampusch objavljuje autobiografiju "3096 dana"

objavljeno prije 14 godina

Natascha Kampusch, žrtva otmice koja je osam godina provela u zatočeništvu, u srijedu će objaviti autobiografiju pod naslovom "3096 dana". Dvadesetdvogodišnja Austrijanka u… više »

6. 9. 2010.

Knjiga dana - Grupa autora: Jadranski arhipelag priča priče

objavljeno prije 14 godina

Dvadeset vrsnih hrvatskih književnika, pjesnika, slikara, publicista, koji se nikad do sada nisu pojavili zajedno unutar korica jedne knjige, ispričalo je svoje doživljaje,… više »

DESETA OBLJETNICA

Objavljeno 117 besplatnih elektroničkih knjiga

objavljeno prije 14 godina

U prvih deset godina projekta "Besplatne elektroničke knjige" (www.elektronickeknjige.com) Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je 117 knjiga, od kojih… više »

1. 9. 2010.

Knjiga dana - Nikola Petković: Identitet i granica

objavljeno prije 14 godina

Za razliku od osamdesetih godina prošloga stoljeća koje je, barem što se zapadne književne i kulturalne znanosti i teorije tiče, obilježilo "sveto trojstvo " rase, klase i roda,… više »

31. 8. 2010.

Knjiga dana - Mario Reading: Nostradamusova proročanstva

objavljeno prije 14 godina

Nostradamus je napisao tisuću proročanstava. Samo 942 su sačuvana. Što se dogodilo sa stihovima koji nedostaju? I koje su tajne sadržavali? Ova tajna pokrenut će dvojicu vrlo… više »

skrolaj na vrh