« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
3. 2. 2011.

Knjiga dana - François Lelord: Hector u potrazi za srećom

Modernu bajku o psihijatru iliti razmatranja o sreći.

Fotografija vijesti
Više o

sreća

,

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Francois Lelord

Ispisujući kombinaciju "Alkemičara" i "Malog princa", francuski psihijatar i književnik François Lelord, u romanu "Hector u potrazi za srećom" (Le Voyage d'Hector ou la Recherche du bonheur, 2002.), kroz izmišljeni lik mladoga psihijatra Hectora poziva čitatelja da zajedno krenu na putovanje u tajnu ljudske duše ne bi li pronašli "sastojke" za životnu sreću.

Hector je uspješan mladi psihijatar. Strpljiv je, sluša svoje klijente i rado im pomaže. Ali mnogi od ljudi koji mu dolaze nemaju nikakvih zdravstvenih problema: jednostavno su duboko razočarani svojim životima. Hector im tu ne može puno pomoći i zbog toga postaje potišten. Odlučuje da mu je potreban odmor i kreće na putovanje oko svijeta kako bi otkrio što čini ljude sretnima (naravno i tužnima), i da pronađe odgovor na pitanje postoji li nešto poput tajne istinske sreće.

Lelord je napisao modernu bajku o psihijatru. Ispričana naoko jednostavno, Hectorova razmatranja o sreći nude nam priliku da se zamislimo nad pitanjem zadovoljstva koje svi tražimo u našim životima.

 

** "Hector u potrazi za srećom" prva je knjiga iz serijala o Hectoru, a u skoroj pripremi su i dva nova nastavka "Hector i tajna ljubavi" te "Hector i prolaznost vremena".

 

Prevela Ana Dejanović

Izdavač: Znanje

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
03.02.2011. 13:20:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh