« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SVEMIRCI

Stephen Hawking: Pogledajte kako izgledaju izvanzemaljci

Najpametniji čovjek na svijetu, Stephen Hawking, siguran je da postoje vanzemaljci, a zna i kako izgledaju

Stephen Hawking: Pogledajte kako izgledaju izvanzemaljci
Stephen Hawking: Pogledajte kako izgledaju izvanzemaljci (Youtube)
Više o

izvanzemaljci

,

Stephen Hawking

,

svemirci

,

istraživanje svemira

Fizičar Stephen Hawking, kojeg mnogi smatraju najpametnijim čovjekom na svijetu, dao je u dokumentarnom filmu na Discovery Channelu svoje viđenje vanzemaljskih bića. Hawking je siguran da život izvan Zemlje postoji u različitim oblicima, možda čak i u našem Sunčevom sustavu. Naime, ispod zaleđene površine Jupiterovog mjeseca Europa mogao bi postojati sloj pogodan za život.

Izgled i ponašanje pojedinih vanzemaljaca izveo je iz uvjeta na različitim planetima kao što su geološka svojstva, klima i atmosfera. Njegove zamisli i izračuni vizualizirani su kompjuterskom grafikom i po prvi puta prikazani u dokumentarnoj seriji "Into The Universe".

>>Budućnost ljudske rase je u selidbi u svemir

Hawking ističe da u svemiru postoji gotovo 100 milijardi galaksija, a svaka od njih ima više stotina milijuna zvijezda oko koje kruže planeti zbog čega je vjerojatnost da se život razvio samo na Zemlji izuzetno mala.

Vanzemaljci

Imaju noge i surle

"Matematički um mi omogućuje da sasvim racionalno razmišljam o vanzemaljcima. Veliki je izazov otkriti kako oni izgledaj što uvelike ovisi o tome čime se hrane i u kakvim okolnostima žive", tvrdi fizičar. 

Hawking smatra da postoje biljožderi i mesožderi i vjeruje da neki od njih imaju noge te surlu putem koje usišu hranu i oči s kojima vide sve oko sebe.

Nadalje, 68-godišnji fizičar smatra da negdje postoje bića koja su vrlo slična lignjama i koja bioenergijom mogu proizvoditi vlastito svjetlo, a upravo bi ona mogla živjeti na Jupiterovom mjesecu Europa.

>>Vanzemaljci bi mogli izvesti masovnu invaziju na Zemlju

Život na planetima na kojima se temperature kreću oko minus 150 stupnjeva pak traži radikalno drugačiju fiziologiju. Hawking pretpostavlja da je život na tim planetima vrlo usporen.


13.07.2010. 16:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh