« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
STRADALI POLJACI

Vis: U eksploziji boce za ronjenje poginula Poljakinja

U eksploziji koja se dogodila blizu Komiže na otoku Visu jedna je osoba poginula, a tri su teško ozlijeđene

Vis: U eksploziji boce za ronjenje poginula jedna osoba
Vis: U eksploziji boce za ronjenje poginula jedna osoba (Ante Čizmić/Cropix)
Više o

zdrav obrok

,

tri obroka

Jedna je osoba poginula, a tri su teško ozlijeđene u eksploziji boce za ronjenje koja se danas dogodila na brodu šibenskih registracijskih oznaka blizu Komiže na otoku Visu, priopćeno je u splitskom Centru 112. Prema prvim podacima, poginula je 48-godišnja turistica iz Poljske, a i svi stradali su državljani Poljske.

Odmah po dojavi o nesreći, danas oko 11,15 sati, helikopterom je organiziran prijevoz ozlijeđenih u splitsku bolnicu. U Centru 112 također kažu da je do eksplozije boce za ronjenje došlo neposredno prije uplovljavanja u luku Komiža na Visu.

Boca je eksplodirala najvjerojatnije zbog toga što je izletio ventil. Od troje poljskih državljana jedna je osoba životno ugrožena, navodi se u priopćenju koje je uputilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Dvanaest poljskih državljana doplovilo je iz Hvara u komišku luku 12-metarskom motornom brodicom oznake 674-ŠB, kako bi se prekrcali na brodicu viškoga ronilačkog centra Dodoro d.o.o. koja ima koncesiju za ronjenje. S voditeljem ronjenja trebali su otići na rekreacijsko ronjenje kod rta Stupišta i otočića Barjaka, što je uredno prijavljeno.

Kapetan komiške Lučke ispostave Damir Radica obavit će očevid na brodici, kaže se u priopćenju glasnogovornice ministarstva Marine Halužan. (hina/metro-portal)

23.09.2010. 14:23:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh