« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
25. LIPNJA

U Splitu obilježen Dan državnosti

Gradonačelnik Željko Kerum zahvalio se braniteljima, Franji Tuđmanu i svima koji su doprinijeli stvaranju hrvatske države

Dan državnosti Željko Kerum
Dan državnosti Željko Kerum (Joško Ponoš/Cropix)
Više o

Dan državnosti

,

Željko Kerum

,

Ante Sanader

U Splitu je danas zajedničkom svečanom sjednicom Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i splitskog Gradskog vijeća obilježen Dan državnosti kojim se podsjeća na 25. lipnja 1991. godine kada je Hrvatski sabor prihvatio Deklaraciju o samostalnosti i suverenosti Hrvatske.

"Dan Hrvatske državnosti naš je najveći dan", ustvrdio je splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader na svečanoj sjednici, istaknuvši doprinos branitelja u stvaranju hrvatske države te prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana kojeg je nazvao tvorcem te države.

>> Dogodilo se na današnji dan - 25. lipnja

Splitski gradonačelnik Željko Kerum je istaknuo kako njemu "Hrvatska znači sve".

"Ne daj Bože da ostanem bez ičega, imam svoju Hrvatsku i zbog toga sam sretan. Hvala braniteljima i dr. Franji Tuđmanu i svima u povijesti koji su dali doprinos da imamo svoju državu", rekao je Kerum.

>> Željko Kerum kao David Letterman!

Na svečanoj sjednici Dan državnosti su čestitali i kratkim pozdravnim govorima se obratili predsjednik Skupštine Petroslav Sapunar i predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bačić.

Svečanoj sjednici nazočili su, između ostalih, rektor splitskog sveučilišta dr. Ivan Pavić, izaslanik Hrvatske ratne mornarice (HRM) kapetan bojnog broda Predrag Stipanović i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Ćubelić.

Uoči sjednice, održane u Vili Dalmacija, podignuta je hrvatska zastava ispred Prirodoslovnog muzeja na Marjanu, a županijska i gradska izaslanstva položila su vijence na spomen ploču na Nardonom trgu (Pjaci) te pokraj središnjeg križa i na Groblju branitelja na gradskom groblju "Lovrinac". (hina/metro-portal)

24.06.2010. 15:21:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh