« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SAMOHVALA ZA KRAJ

Šuker na kraju rasprave: Pogodili smo s rebalansom

Sabor će u ponedjeljak u 13 sati glasovati o raspravljenim točkama o rebalansu proračuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bernard Čović/Cropix)
Više o

Vlada

,

Ivan Šuker

,

rebalans proračuna

Hrvatski sabor završio je raspravu o rebalansu državnog proračuna, a potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker u završnoj je riječi ocijenio da je "Vlada pogodila s rebalansom državnog proračuna" jer, kako je ustvrdio, tijekom današnje rasprave nije bilo suštinskih primjedbi na rebalans.

"Mislim da na kraju nismo došli do dogovora što bi trebalo napraviti na rashodovnoj strani, niti je to tko u svojoj raspravi rekao", kazao je Šuker i poručio kako je spreman za razgovore o svim prijedlozima koji će potaknuti i oživjeti gospodarstvo i investicije. "Svima je u interesu da se nešto napravi", rekao je Šuker.

Oporba: Kosor ni u snu ne može zamisliti i provesti rezove

HDSSB-ov Ivan Drmić izbačen sa saborske sjednice

Ustvrdio je i kako je i današnja rasprava pokazala da "nije dobro robovati politikantskim idejama jer one ne vode nikuda". Lošim politikantskim pričama tjeramo investitore iz Hrvatske, stvaramo antipoduzetničku klimu, kazao je, navevši kao primjer zagrebačku Varšavsku ulicu.

Šaljemo lošu sliku investitorima

"Kakvu sliku time ostavljamo, koji će strani investitor doći u Hrvatsku? I onda se događa da kapital na određeni način zaobilazi Hrvatsku", rekao je. Ministar financija upozorava da se ne može govoriti o potrebi poticanja stranih investicija, a s druge strane nametati porezne obveze. "To naprosto ne ide", naglasio je.

Sabor je raspravio i izmjene i dopune Zakona o izvršavanju Državnog proračuna za ovu godinu te zaključak kojim Vlada predlaže utvrđivanje ukupne razine rashoda državnog proračuna u 2011. i 2012. godini.

Sabor izvanrednu sjednicu nastavlja u ponedjeljak u 13 sati kada bi trebao glasovati o raspravljenim točkama.(hina/metro-portal)

26.08.2010. 23:29:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Tomo
    27.08.2010. 02:31
    Hm, znači sav taj ulagački kapital koji je dosad došao u hrvatsku sad više neće... a čeka, koji to kapital?!?

    A i onih par ljudi što bi možda otvorili ili kupili nešto, ne mogu jer Šukerovi prijatelji "kupuju" hotele uz njegovo posredovanje..

    Naravno, za sve to kriva je oporba, jelda. Idiote, otplivaj među svoje morževe više nazad...

    On je "pogodio" sa "rebalansom"... Bože sačuvaj. Država pred rasprodajom HRVATSKIH VODA i ELEKTROPRIVREDE, a on se igra pogađanja sa rebalansima i p*** nas još sve u zdrav mozak!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh