« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
KONSTANTA

BDP u drugom tromjesečju pao za 2,5 posto

Prve procjene Državnog zavoda za statistiku govore da je BDP u drugom tromjesečju ove godine pao za 2,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine

pad bdp
pad bdp (Shutterstock)
Više o

BDP

,

hrvatsko gospodarstvo

,

Državni zavod za statistiku

,

pad BDP-a

,

DZS

Hrvatski bruto domaći proizvod (BDP) u drugom je tromjesečju ove godine realno manji za 2,5 posto u odnosu na drugo tromjesečje prošle godine, prva je procjena koju je danas objavio Državni zavod za statistiku (DZS).

To je ista stopa pada kao i u prvom tromjesečju ove u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine. Drugi kvartal ove godine tako je šesti kvartal za redom u kojem se na godišnjoj razini bilježi pad BDP-a.

>> Ekonomisti: Veći pad BDP-a od očekivanog i jednaka nezaposlenost

Hrvatska negativne stope BDP-a bilježi od početka prošle godine i BDP je u prvom kvartalu 2009. na godišnjoj razini realno pao za 6,7 posto, u drugom za 6,3 posto, pad je u trećem tromjesečju usporen na 5,7 posto, u četvrtom na 4,5 posto. Po podacima DZS-a, BDP je u 2009. u odnosu na 2008. realno pao za 5,8 posto.

DZS je danas objavio prvu procjenu, a iz Zavoda najavljuju da će potpuno priopćenje o procjeni tromjesečnog BDP-a za prvo tromjesečje ove godine biti objavljeno 30. rujna. (hina/metro-portal)

27.08.2010. 13:29:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh