« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
prihvatili kodeks ponašanja

Splitski studenti dobili podršku rektora Sveučilišta

Prosvjed će se produžiti preko vikenda - studenti sva četiri najveća sveučilišta složni u blokadi

(Ante Čizmić, CROPIX)
Više o

studentski prosvjed

,

fakultet blokada

,

splitsko Sveučilište

Studenti i dalje blokiraju Filozofski fakultet u Splitu, a članovi Nezavisne studentske inicijative su izjavili kako su prihvatili kodeks ponašanja kojeg će se pridržavati za vrijeme blokade te da su dobili potporu dekana fakulteta Josipa Milata i rektora splitskog Sveučilišta Ivana Pavića.

Studenti su na konferenciji za novinare rekli kako će ustrajati u tome da dobiju pravo na besplatno visokoškolsko obrazovanje na svim razinama zaključno s poslijediplomskim studijem. Smatraju kako se, unatoč tome što se za obrazovanje u Hrvatskoj ulaže malo novca, besplatno obrazovanje može ostvariti iz državnog proračuna.

Blokada splitskoga Filozofskog fakulteta nastavlja se i za vikend, a studeni su najavili da će svake večeri u 20 sati u velikoj dvorani fakulteta održavati sastanke na kojima će se dogovarati o daljnjim akcijama. Osim toga, svakog će se dana od danas u 13 sati održavati alternativna predavanja. Nadaju se da će im se u njihovoj borbi za besplatno školovanje pridružiti i kolege s drugih splitskih fakulteta.

Studenti splitskoga Filozofskog fakulteta jutros su u 8,30 sati blokirali nastavu i tako se pridružili studentskom prosvjedu u Zagrebu, Rijeci i Osijeku. Prosvjeduje oko 200 studenata, a petnaestak minuta nakon početka blokade tog fakulteta pridružio im se rektor Ivan Pavić.

Studentima - prosvjednicima predao je ključeve fakulteta i izjavio da je uz njih te kako očekuje tijekom dana da mu predaju svoje zahtjeve. Uz studente je i dekan Filozofskog fakulteta Josip Milat, koji je poručio da podupire prosvjed, ali je dodao kako će biti uz studente jedino ako njihov prosvjed ne preraste u nasilje.

24.04.2009. 13:17:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh