« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
afera

Pelješki most ruši Vladu?

Nakon što se danas otkrilo da milijune kvadrata oko mosta imaju projektanti i izvođači, IGH i Konstruktor, očekuje se rasplet

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (IGH)
Više o

Pelješki most

,

vlasnici zemljišta Pelješac

Jadranka Kosor danas je, prema izvorima sindikata, potvrdila da se gradnja Pelješkog mosta odgađa barem godinu i pol. To ne bi bilo toliko senzacionalna činjenica da u Dnevniku HRT-a nisu otkriveni pravi vlasnici zemljišta oko lokacije mosta.

Profectus Vićenca Blagaića, i inače jednog od većih developera u Hrvatskoj, zajedno s IGH i splitskim Konstruktorom pokupovao je milijune kvadrata oko lokacije mosta, tako da bi u slučaju gradnje kompletan pristup bio na njihovom zemljištu.

Sad je prilično jasna vesela reakcija Jure Radića od prije par dana kada je najavljivao da će se most graditi, ali usporenim tempom, no sutra će vjerojatno biti bitno žešćih reakcija sindikata i ostalih socijalnih partnera.

Još jedna u nizu afera upravo se počinje rasplitati, a hoće li letjeti i glave ne zna se. Činjenica je da će, kako ga je sjajno nazvao kolega Klauški s Indexa, Onaj-Čije-Ime-Se-Ne-Spominje iliti po narodski pobegulja Sanader opet postati najtraženija osoba u Hrvatskoj, jer pitanja o ovoj aferi sigurno bi mogao postaviti i USKOK.

 

23.07.2009. 22:16:59
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dancica
    28.07.2009. 11:22
    Ma ne bi njih srušio ni karton Pelinkovca...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh