« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
DOBAR PUT

Ivo Josipović: Referendum se mora održati po novom ustavu

Predsjednik Ivo Josipović napominje da referendum o izmjenama Zakona o radu ne može riješiti sve probleme u kojima se Hrvatska nalazi

Ivo Josipović ZOR
Ivo Josipović ZOR (Davor Pongračić/Cropix )
Više o

sindikati

,

Vlada RH

,

ZOR

,

Zakon o radu

,

Ivo Josipović

,

prosvjed vjernika

Predsjednik Ivo Josipović danas je za Media servis izjavio kako se referendum o izmjenama Zakona o radu mora održati i to po novom ustavu. Napominje da referendum ipak neće riješiti sve nagomilane probleme i nada se da će pregovori između vlade i sindikata ići dobrim putem.

Komentirajući današnje otvaranje triju poglavlja u pregovorima između Hrvatske i Europske unije, Josipović je ocijenio da će poglavlje o pravosuđu osnažiti ostala prava te napomenuo, kako zbog strukturnih promjena u pravosuđu ne treba očekivati istodobno da u kratkom roku počne potpuno funkcioniranje. "Važno je napraviti dobre temelje", rekao je Josipović.

Govoreći o topničkim dnevnicima, predsjednik je izjavio da su oni svojedobno bili dostupni onima kojima nisu trebali biti dostupni te dodao kako je hrvatska vlada učinila sve da razjasni njihovu sudbinu. Za potrese koji bi mogli nastati glede problema u pregovorima s EU-om o tržišnom natjecanju, Josipović je ocijenio kako bi vlada trebala amortizirati eventualne potrese.

>> ZOR nije problem, problem je kako izići iz gospodarske krize

Odgovarajući na pitanje o nastupu klape "Sveti Juraj" na nedavnom koncertu u Splitu, na kojem se prikupljala pomoć za optužene hrvatske časnike u Haagu, Josipović je ocijenio kako nastup nije bio smišljena provokacija, nego dio loše procjene, odnosno, nastup se dogodio u vrijeme kad je Hrvatska trebala pokazati svoju vjerodostojnost pred Haaškim sudom.

Predsjednik Josipović najavio je i da će se ubrzo sastati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem u Vukovaru.

Na pitanje zašto je u Komisiju za pomilovanja imenovao Vladimira Ljubanovića, kojeg optužuju za nepotizam, predsjednik je odgovorio da je Ljubanović časna osoba te da mu sin ne mora biti kažnjen zbog tog što mu je otac profesor na fakultetu.

"Afera ne postoji, a ja imam puno povjerenje u prof. Ljubanovića", izjavio je predsjednik Josipović. (hina/metro-portal)

30.06.2010. 21:11:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh