« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ZA LAKŠI ŽIVOT

Branimir Glavaš prodaje svoja odličja za 100.000 kuna

Odličja Branimira Glavaša, osuđenog ratnog zločinca, kupit će hrvatski iseljenik iz Australije koji mu želi financijski pomoći

(V.M.Tauber/Cropix)
Više o

Branimir Glavaš

Branimir Glavaš, osuđen za ratni zločin na osam godina zatvora, priopćio je da će, za iznos od 100.000 kuna, hrvatskom iseljeniku iz Australije koji želi ostati anoniman prodati svoja ratna i poratna odličja.

U priopćenju za javnost Glavaš navodi da ga je u njegovu domu u Drinovcima, u BiH, (kamo je pobjegao prije izricanja nepravomoćne sudske presude), posjetio hrvatski iseljenik koji više od 40 godina živi u Australiji te mu ponudio da mu financijskom potporom "olakša život u egzilu".

>> Nisam kriv, osudili su nevinog čovjeka

Budući da, kako navodi, nije želio primiti novac od njemu do danas nepoznatog čovjeka Glavaš napominje kako je prihvatio njegovu ponudu da za iznos od 100.000 kuna otkupi sva njegova ratna i poratna odličja.

Branimir Glavaš podsjeća da ga je zbog doprinosa u stvaranju, obrani i obnovi hrvatske države, dr. Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom Domovinskoga rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog trolista, Redom Ante Starčevića, Redom bana Jelačića, Redom kneza Domagoja s ogrlicom te Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom. (hina/metro-portal)

12.08.2010. 00:33:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh