« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
HRVATSKI TURIZAM

Damir Bajs bio bi zadovoljan i rezultatom iz 2009.

Iako se naglašava da je protekli srpanj bio najbolji u povijesti hrvatskog turizma, Damir Bajs je skroman i bio bi zadovoljan kad bi se ponovila prošla godina

damir bajs turizam
damir bajs turizam (Duje Klarić/Cropix)
Više o

Damir Bajs

,

hrvatski turizam

,

turisti

,

turistička sezona

Ministar turizma Damir Bajs izjavio je večeras u Splitu da će biti zadovoljan ako na kraju turističke sezone 2010. rezultati budu na razini prošogodišnjih.

Ministar Bajs se u Splitu susreo sa Zlatkom Marinovićem - prošlogodišnjim "Djelatnikom godine u turizmu", u kategoriji "Kuhar" akcije "Čovjek ključ uspjeha u turizmu".

Tom prigodom ministar turizma je nazočio gastro događaju, koji svake večeri u razdoblju od 1. lipnja do 1. listopada ove godine dodatno obogaćuju turističku ponudu Splita, a za čije je gastronomske specijalitete zadužen Zlatko Marinović i učenici splitske Turističko-ugostiteljske škole.

Okupljenim novinarima ministar Bajs izjavio je kako su za uspjeh hrvatskog turizma zaslužni Vlada i Ministarstvo turizma, ali da su najvažniji ljudi poput Marinovića koji u turizmu rade tijekom cijele godine i turistima nudi izvorne hrvatske proizvode.

"Split do sada nije bio turistički centar, međutim vidljivo je da je učinjen veliki pomak što potvrđuje i velik broj turista na splitskim ulicama", kazao je.

Ministar Bajs ocijenio je kako je turizam naša najkonkurentnija izvozna djelatnost. "Ove godine više od 90 posto noćenja ostvarili su strani turisti", dodao je.

Na pitanje očekuje li da bi predstojeći atletski Kup kontinenata, koji će se održati u Splitu 4. i 5. rujna na Poljudu, mogao dodatno pridonijeti pozitivnoj turističkoj sezoni, Bajs je odgovorio potvrdno, podsjetivši kako imamo diljem svijeta poznatu atletičarku Blanku Vlašić.

"Atletski Kup kontinenata sigurno neće ostati nezapažen jer će posredstvom televizijske slike biti praćeno natjecanje iz Splita a to ne može biti loše ni za atletiku ni za turizam", kazao je ministar. (hina/metro-portal)

11.08.2010. 22:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh