« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
MISNO SLAVLJE

Bozanić mladima: Oduprite se idolima suvremenog života

Vjernike je pozvao da uvijek usmjeravaju pogled prema Bogu, koji želi "naše dobro, sreću i svetost"

Bozanić
Bozanić (Ranko Suvar / CROPIX)
Više o

Josip Bozanić

,

kardinal Josip Bozanić

,

Schwartzenegger rastava

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je na blagdan Velike Gospe poslijepodnevno misno slavlje u zagrebačkom svetištu Majke Božje Remetske, pozvavši vjernike da se odupru idolima suvremenog života te da se, poput Marije, s pouzdanjem i vjerom prepuste Božjem vodstvu.

Na Marijinu primjeru vjernici uče kako vjerovati u Boga, rekao je Bozanić slaveći danas pred mnoštvom okupljenih vjernika u Remetama otajstvo Uznesenja na nebo Blažene Djevice Marije. Biti poput Marije, pojasnio je, znači izručiti se Božjem vodstvu, u povjerenju i unutarnjoj sigurnosti, a sebi kao životno pravilo uzeti ono koje je uzela Marija "Neka mi bude po tvojoj riječi".

Marija je u svom životu doživjela Božju pobjedu nad zlom, te nam pokazala kako se i mi u vječnoj borbi dobra i zla trebamo pouzdati u Božju pomoć i snagu, poručio je kardinal.

Za zlo u suvremenom životu okrivio je pak "destruktivne snage koje se protive ljudskoj slobodi i dostojanstvu, ono što nas blokira iznutra i izvana, kako ne bismo prihvatli Očev nacrt ljubavi i spasenja".

"To su idoli koji vrebaju na nas - užitak, moć, uspjeh - koji nam ne dopuštaju u licu Krista raspetoga vidjeti Očev sjaj", ustvrdio je Bozanić.

Pozvao je vjernike da uvijek usmjeravaju pogled prema Bogu, koji želi "naše dobro, sreću i svetost" i koji je u Mariji pokazao da "gleda neznatnost i prihvaća malenost, da uzvisuje ponizne i nebeskoj slavi pridružuje one koji žive povijest ljubavi koju čovjekov grijeh nije uništio". Uz mnoštvo svećenika i više tisuća vjernika, misi je bio nazočan i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predstavnici 110. brigade iz Karlovca.(hina/metro-portal)

15.08.2010. 22:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh