« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PORUKA IZ SPLITA

Crkva je protiv ideologija koje su podijelile hrvatsko društvo

Mons. Marin Barišić poručio je vjernicima da Crkva ne zauzima ideološke strane nego je na putu istine Kristova evanđelja

Velika Gospa
Velika Gospa (Vladimir Dugandzic / CROPIX)
Više o

Crkva

,

Marin Barišić

,

Schwartzenegger rastava

,

Otto von Habsburg

Nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić predvodeći središnje misno slavlje u Splitu u povodu blagdana Velike Gospe u propovijedi je kritizirao ideološke podjele u hrvatskom društvu te je naglasio kako se Crkva neće svrstati ni na jednu od ideoloških strana.

"Kristova Crkva ne želi stati ni na jednu od ideoloških strana, niti stajati sa strane, već želi biti na putu istine Kristova evanđelja", rekao je nadbiskup Barišić u večerašnjoj propovijedi predvodeći misno slavlje u splitskom svetištu Gospe od Pojišana.

Po riječima nadbiskupa Barišića, put preobrazbe naših odnosa u hrvatskom društvu traži "jednaki odmak od svih ideologija koje su ugrožavale dostojanstvo čovjeka i nosile društvene podjele, te nam zamele putove pomirenja među ljudima".

>>Bozanić mladima: Oduprite se idolima suvremenog života

"Ideologije podjela neprijatelj su života i naroda", istaknuo je nadbiskup Barišić. Pritom je kazao kako "ideološki simboli i znakovi koje nose neki ohrabreni 'manekeni i manekenke nikako ne mogu biti simboli mira, ljubavi, dobrote i solidarnosti". "Njihovi pohodi i njihova prisutnost među nama guše nam radost i nadu", dodao je nadbiskup Barišić.

Nadbiskup Barišić je pozvao da, kako se izrazio, na temeljima otkopane i oslobođene istine zajedno gradimo našu budućnost i kulturu mira i pomirenja.

Nadbiskup Barišić je također rekao da je dobro što nam u zadnje vrijeme u pohode dolazi sve više tursita koji se dive ljepotama naše domovine, ali i upozoravaju na nenaseljena područja i neobrađena polja.

"Ja bih ovdje spomenuo jedan razlog psihološko- sociološke naravi koji se nikako ne smije potcjeniti - u dobroj mjeri prazna Hrvatska je posljedica nedostatka pohoda novih života i uobičajenih svakodnevnih pohoda", dodao je nadbiskup Barišić.(hina/metro-portal)

15.08.2010. 23:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh