« Fun
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
strah i panika

Najgori gradovi za život (ako sudjelujete u filmu katastrofe)

Metropole u filmovima često napadaju neobične kreature koje uništavaju sve pred sobom, oduzimaju živote i šire paniku

Više o

film katastrofe

,

Godzilla

,

King Kong

Život u velikom gradu ima mnoge prednosti - omogućuje bogat kulturni i noćni život, druženje s najrazličitijim ljudima i gotovo neograničenu ponudu svega što srce poželi.

Postoji i druga strana medalje. Povodom izlaska filma katastrofe "2012.", složili smo popis najgorih gradova za život kada u njega stigne filmska kataklizma.

1. TOKIO

Tokio je daleko najopasnija metropola, uzme li se u obzir stalna prijetnja ogromnih (gumenih) čudovišta. Ako živite bilo gdje u centru grada, vjerojatnost da će vam neka kreatura zgaziti dom vrlo je velika.

Za grad koji se hvali naprednom tehnologijom, postoji malo mogućnosti obrane od čudovišta koja se pojavljuju svakih nekoliko godina u filmovima poput Godzille, Gamera, Rodana, Godzille protiv King Konga, ....

2. LOS ANGELES

Pored smoga, prometnih čepova i vrtoglavih cijena nekretnina, stanovnici LA-a moraju se nositi s nizom elementarnih nepogoda. Vatra, voda, potres i jaki vjetrovi redovito pogađaju grad na zapadnoj obali SAD-a, a s vremena na vrijeme opasnost prijeti i od zombija i vanzemaljaca.

LA se pred kataklizmom nalazi u filmovima Volcano, Dragon Wars, The Day After Tomorrow, Independence Day, Earthquake (1974), The Omega Man, Terminator 2: Judgment Day, Miracle Mile, Escape from L.A., War of the Worlds (1953), Attack of the Killer Tomatoes!

3. NEW YORK CITY

Stanovnici "Velike jabuke" puno su puta na velikom platnu gledali kako se njihov grad pretvara u prašinu. Čini se da vremenske nepogode, vanzemaljci i čudovišta najradije biraju Manhattan, dok ostali dijelovi grada imaju svojevrsnog anđela čuvara.

Stoga, ukoliko razmišljate o životu u New Yorku i bojite se filmova katastrofe, odaberite stan na periferiji. Filmovi: Independence Day, I Am Legend, The Day After Tomorrow, Deep Impact, Ghostbusters, Cloverfield.

4. WASHINGTON D.C.

Svaki vanzemaljac koji drži do sebe, jednostavno mora svratiti u glavni grad SAD-a. National Mall, ogroman je park s brojnim znamenitostima i predstavlja idealnu kulisu za opasne filmove. Washington ima na stotine zgrada čije rušenje izgleda spektakularno, a nije na odmet ni blizina američkom predsjeniku.

Filmovi: Independence Day, The Day After Tomorrow, Deep Impact, Mars Attacks!, The Day The Earth Stood Still, Earth vs. The Flying Saucers

5. PARIZ

Padajući predmeti iz svemira najveća su opasnost koja prijeti Parižanima. Barun Georges-Eugene Hausmann dao je glavnom gradu Francuske 1850-ih i 60-ih današnju vizuru, punu bulevara, prekrasnih spomenika i građevina te muzeja. Oko 150 godina kasnije, Michael Bay je na Pariz bacio meteore i robote koji su grad svjetla pretvorili u grad mraka i straha.

Filmovi: Armageddon, Transformers: Revenge of the Fallen

(by Wikipedia & YahooNews)

14.11.2009. 11:27:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh