« Fun
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
mr gay china

Kina organizira prvo gay natjecanje ljepote

Sudionici će kao i na svim sličnim natjecanjima hodati po pisti i odgovarati na pitanja žirija, ali mediji neće pratiti događaj

(Dreamstime)
Više o

homoseksualci

,

Mr Gay China

,

gay natjecanje ljepote

,

Gay World

,

Ben Zhang

Kina će uskoro organizirati prvo natjecanje ljepote za osobe gay orijentacije, iako je u toj zemlji homosksualnost još uvijek vrlo osjetljivo pitanje. Pobjednik će sudjelovati u svjetskome natjecanju za najljepšeg gaya, izvijestili su organizatori.

Natjecanje "Mr Gay China" održat će se 15. siječnja u jednom klubu u Pekingu, a pobjednik će potom sudjelovati u natjecanju "Gay World", koje će se u veljači održati u Norveškoj, izjavio je utemeljitelj interentske stranice za homoseksualce Ben Zhang.

"Kao i na svim sličnim natjecanjima, sudionici će pistom prodefilirati u sportskoj kombinaciji, potom u kupaćim gaćama, a zatim će odgovarati na pitanja članova žirija", rekao je Ben. Na natjecanje se mogu prijaviti kineski državljani, no i stranci koji žive u toj zemlji.

U Kini je homoseksualnost do 2001. smatrana mentalnom bolešću i još uvijek je tabu tema za velik dio kineske populacije. Unatoč svemu, kineski mediji neće biti pozvani da poprate događaj.

"To je malo riskantno i ako budemo privlačili previše javne pozornosti, bit ćemo previše izloženi raznim potencijalnim nepotrebnim poteškoćama", ocijenio je Ben Zhang.

China Daily je 2005. objavio podatak prema kojemu se procjenjuje da u Kini živi oko 30 milijuna gayeva i lezbijki na ukupno 1,3 milijarde stanovnika. (hina/metro-portal)

10.12.2009. 14:03:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh