« Ekosfera
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Kihanje i curenje nosa - alergija na zagađenje!

Smog je krivac sve većih broja nepoznatih 'alergija', a posebice je prisutno u Kini.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

alergije

,

zagađenje zraka u Pekingu

,

zagađenost

,

Azija

Sve počinje s kihanjem, curenjem nosa i kašljem, mislite da ste se prehladili ali ako simptomi potraju morate posjetiti liječnika jer dijagnoza će biti: loš zrak, odnosno bolujete od alergijske reakcije na zagađenje.

Smog je sve veći problem u gradovima Azije, te ima sve veći utjecaj na kvalitetu života i opće zdravlje ljudi koji tamo žive i rade, smatraju stručnjaci.

Dr. Johnny Koo Tak-ching kazao je kako uopće nema sumnje da je zagađenje djelomični krivac za sve veći broj osoba koji imaju problema s kihanjem, kašljanjem i curenjem nosa.

"Pacijenti s takvim simptomima imaju veće probleme kada rade u gradu gdje je vrlo visoko zagađenje. Oni bi se puno bolje osjećali na mjestima poput Cipra", dodao je. Singapur je, istaknuo je, bolji od Hong Konga, a Kuala Lumpur je bolji od Singapura.

Loša vijest za one koje žive u zagađenim gradovima je da se ne može puno toga napraviti kako bi se poboljšala kvaliteta života. Antihistaminici mogu malo ublažiti simptome alergijskih reakcija, a malu pomoć pružaju i sprejevi za nos, tablete protiv bolova, te uzimanje puno vode i vitamina C. (metro-portal/hina)

29.09.2008. 15:59:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh