« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
UVREDE I OPTUŽBE

Vijećnici HDZ-a posvađali se s Kerumom pa napustili sjednicu

Vijećnici HDZ-a u splitskom Gradskom vijeću danas su demonstrativno napustili sjednicu optuživši gradonačelnika Željka Keruma da je uvrijedio predsjednicu njihovog kluba

(Cropix)
Više o

HDZ

,

svađa

,

Željko Kerum

,

Sanja Župa

Predsjednica kluba vijećnika HDZ-a, Sanja Župa, pitala je Keruma: "Je li istina da ste zajam više od 30 milijuna kuna dobijen od Zagrebačke banke za svoju privatnu tvrku dobili zato što ste poslovanje Grada i svih gradskih tvrtki prebacili na Zagrebačku banku, na čijem se računu nalazi 200 milijuna kuna koji se onda ne investiraju u razvoj gradskih projekata, pa nema novih radnih mjesta i zapošljavanja mladih, čime ste nanijeli dvostruku štetu - i gradu i građanima Splita?"

Kerum je odgovorio kako ne postoji banka s kojom grupa "Kerum" ne posluje. Rekao je Sanji Župi da ga maltretira i "govori gluposti", te da je s predsjednikom splitskog HDZ Dujomirom Marasovićem "uništila HDZ". "I neka vas je sram", dodao je.

"Treba ispitati Vašu sposobnost rada", kazao je Kerum predsjednici HDZ-ovog kluba vijećnika Župi i dodao da je protiv nje jutros podnio kaznenu prijavu zbog njenih javnih istupa.

Uslijedila je žučna polemika između Keruma i Sanje Župe u kojoj su jedno drugo optuživali za uvrede. Pritom je Župa rekla kako se Kerum "mora naučiti ponašati u Gradskom vijeću ili će morati podnijeti ostavku".

Zatražila je desetominutnu stanku, a predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić je kazala da će udovoljiti tom zahtjevu nakon što se iscrpe ostala vijećnička pitanja. Nezadovoljni, svo troje HDZ-ovih vijećnika napustilo je sjednicu rekavši da se danas neće vratiti na nju.

Sanja Župa je jučer na konferenciji za novinare u ime splitskog HDZ-a zatražila Kerumovu ostavku i raspisivanje novih izbora za splitskog gradonačelnika jer je, po njenim tvrdnjama, rekao neistinu kazavši da nije sudjelovao u incidentu u splitskom restoranu Sky početkom prosinca prošle godine. Rekla je da je ona od Policijske uprave splitsko -dalmatinske dobila pisani odgovor da je Kerum sudjelovao u incidentu te da je protiv njega policija prekršajnom sudu podnijela optužni prijedlog. Nakon današnjeg napuštanja sjednice Gradskog vijeća novinarima rekla da će protiv Keruma podnijeti prijavu.

Kerum je nakon današnje polemike sa Župom na sjednici Gradskog vijeća novinarima rekao kako ona govori neistine te da on nije sudjelovao u incidentu niti je dobio obavijest od policije da je protiv njega podnesen optužni prijedlog. "Po mojem mišljenju u restoranu Sky se nije dogodio incident, a tomu neka odluče institucije", kazao je Kerum.

Odgovarajući na novinske upite o odnosu Gradske uprave s bankama, na što se odnosilo i vijećničko pitanje Sanje Župe, Kerum je rekao da Gradska poduzeća imaju ugovore s više banaka, spomenuvši Splitsku banku, Hypo banku i Invest banku, a da gradsko poduzeće "Stanouprava" ima ugovor sa Zagrebačkom bankom. Kerum je odbio primjedbe da je u sukobu interesa navodno pogodujući svojoj tvrtki povoljnije financijske uvjete. (hina/metro-portal)

23.02.2010. 14:32:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh