« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
MUDROSTI S VRHA

Vijeće za nacionalnu sigurnost zaključilo da je korupcija problem

Postoji sprega organiziranog kriminala i dijela državne uprave, ali takve radnje se uspješno sankcioniraju, smatra vijeće

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/Cropix)
Više o

Vijeće za nacionalnu sigurnost

,

korupcija

U Uredu Predsjednika Republike Hrvatske u ponedjeljak navečer održan je sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost. Na sastanku su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednica Vlade Jadranka Kosor, potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te ostali članovi Vijeća saslušali i analizirali izvješća o borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Zaključeno je kako korupcija i organizirani kriminal po svojim obilježjima predstavljaju ugrozu nacionalne sigurnosti. Došlo se i do zaključka kako postoji sprega organiziranog kriminala i dijela institucija državne i lokalne uprave i javnih poduzeća.

Međutim, istaknuto je i da politička volja, zakonodavni okvir i organizacijska struktura uspješno sprečavaju koruptivne rizike i sankcioniraju koruptivne radnje.

Vijeće za nacionalnu sigurnost zaključilo je kako su dosadašnji napori državnih tijela uključenih u borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, a to su MUP, DORH, Ministarstvo pravosuđa i Sigurnosno-obavještajne agencije, pokazali uspješnost u toj borbi, a kao primjer su navedene istrage u javnim tvrtkama kojima je, smatraju članovi vijeća, pokazano da da nema zaštićenih.

01.12.2009. 00:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh